0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jehněčí na víně

Jehněčí na víně

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6701 kcal
Bílkoviny 275 g
Sacharidy 640 g
Tuky 247 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

cibule 3 ks
mrkev 2 ks
menší
petržel 1 ks
česnek 4
rajče 300 g
jehněčí maso 1,2 kg
olej 3 PL
rajčatová passata - pyré 2 PL
víno červené 200 ml
vývar 200 ml
bobkový list 3 ks
těstoviny 500 g
šafrán

Postup

1

Cibuli, mrkev, petržel a česnek nakrajet na kousky Rajčata rozpůlit

2

Omyte a osušené maso opéct ve větším pekáči ze všech stran

3

Maso vyndat a na oleji osmažit zeleninu, přidat rajčatové pyré a nechat zkaramelizovat Vmíchat víno a nechat chvíli odvařit

4

Vložit opečené maso, podlít vývarem, osolit, opepřit a přidat bobkový list

5

Vložit do trouby a přikryté pect 1,5-2 hod Podlévat vodou nebo vývarem dle potřeby a polevat maso

6

Podávat s těstovinami uvařenými se šafránem

Autor: pasimka

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč