Suroviny
cibule
3
ks
mrkev
2
ks
menší
petržel
1
ks
česnek
4
rajče
300
g
jehněčí maso
1,2
kg
olej
3
PL
rajčatová passata - pyré
2
PL
víno červené
200
ml
vývar
200
ml
bobkový list
3
ks
těstoviny
500
g
šafrán
Postup
1
Cibuli, mrkev, petržel a česnek nakrajet na kousky Rajčata rozpůlit
2
Omyte a osušené maso opéct ve větším pekáči ze všech stran
3
Maso vyndat a na oleji osmažit zeleninu, přidat rajčatové pyré a nechat zkaramelizovat Vmíchat víno a nechat chvíli odvařit
4
Vložit opečené maso, podlít vývarem, osolit, opepřit a přidat bobkový list
5
Vložit do trouby a přikryté pect 1,5-2 hod Podlévat vodou nebo vývarem dle potřeby a polevat maso
6
Podávat s těstovinami uvařenými se šafránem