Jehněčí na víně

Jehněčí na víně

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6702 kcal
Bílkoviny 275 g
Sacharidy 640 g
Tuky 247 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

cibule 3 ks
mrkev 2 ks
menší
petržel 1 ks
česnek 4
rajčata 300 g
jehněčí maso 1.2 kg
olej 3 PL
rajčatové pyré 2 PL
víno červené 200 ml
vývar 200 ml
bobkový list 3 ks
těstoviny 500 g
šafrán

Postup

1

Cibuli, mrkev, petržel a česnek nakrajet na kousky Rajčata rozpůlit

2

Omyte a osušené maso opéct ve větším pekáči ze všech stran

3

Maso vyndat a na oleji osmažit zeleninu, přidat rajčatové pyré a nechat zkaramelizovat Vmíchat víno a nechat chvíli odvařit

4

Vložit opečené maso, podlít vývarem, osolit, opepřit a přidat bobkový list

5

Vložit do trouby a přikryté pect 1,5-2 hod Podlévat vodou nebo vývarem dle potřeby a polevat maso

6

Podávat s těstovinami uvařenými se šafránem

Autor: pasimka

Obchod Apetit