Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Jehněčího na víně

Popis receptu: 
Nedělní oběd
Autor: Robert Opletal
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    3 cibule, 2 malé mrkve, 1 petržel a 4 strojů žáky česneku 300g rajčat 1,2kg jehněčího plecka 3 LŽ oleje, 2 LŽ rajčatového pyré 200ml červeného vina 200ml vyvaru 3 bobk lišty 500g těstovin a trocha šafránu

Příprava jídla

Cibuli, mrkev, petržel a česnek nakrajet na kousky Rajčata rozpůlit Omyte a osušené maso opéct ve větším pekáči ze všech stran Maso vyndat a na oleji osmažit zeleninu, přidat rajčatové pyré a nechat zkaramelizovat Vmíchat víno a nechat chvíli odvařit Vložit opečené maso, podlít vývarem, osolit, opepřit a přidat bobkový list Vložit do trouby a přikryté pect 1,5-2 hod Podlévat vodou nebo vývarem dle potřeby a polevat maso Podávat s těstovinami uvařenými se šafránem

Přidat komentář