Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s tomatovou omáčkou

S jednoduše připravenou rybou tvoří dokonalý celek. Česnek při smažení hlídejte, mívá tendenci připálit se a zrádně zhořknout.

Vydání: 2005/11
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Italská

Ingredience

    • 750 g těstovin
    • 750 g sterilovaných rajčat
    • 150 ml extra panenského olivového oleje
    • 50 g rajčatového protlaku
    • 7–9 stroužků česneku (podle chuti)
    • 70 g mladé cibule 
    • svazek bazalky
    • sůl, mletý bílý pepř a limetku nebo citron na dochucení
    • parmazán na posypání

Příprava jídla

1. Nakrájejte rajčata, cibuli, bazalku a česnek (jeden stroužek nechte zvlášť, stejně jako pár lístků bazalky). Vše vložte do mísy, osolte a opepřete, promíchejte a nechte pět minut odstát. Protlak prošlehejte s olejem a pak přidejte do rajčatové směsi. 

2. Těstoviny uvařte podle návodu al dente, tedy pevné na skus. Rozehřejte trochu oleje, prolisujte zbývající česnek a nechte ho zezlátnout. Pak do pánve vsypte těstoviny, zamíchejte a prohřejte. 

3. Na talíř položte hnízdo těstovin a přelijte ho rajčatovou omáčkou. Každou porci ještě ozdobte lístkem bazalky. Podávejte s miskou strouhaného parmazánu, citronem, případně limetkou a s mlýnkem na pepř.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tartar z čerstvého tuňáka s tomaty a zeleným olejem

Vinný zabaglione s ovocem

Grilovaný mořský ďas

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/05, str.54

Přidat komentář