
Celozrnné rohlíky
Dokřupava upečená snídaně
Vydání: 2008/11
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Snadné
Počet porcí: na 15 rohlíků
Doba přípravy: Více než hodinu
Kynutí: 30 minut
Kynutí: 30 minut
PT20M
Pečení 0:20
Ingredience
- 250 ml vlažné vody
- 3 lžíce oleje nebo 100 g ztuženého pokrmového tuku
- 1 lžíce octa
- 250 g celozrnné pšeničné mouky
- 100–150 g hladké pšeničné mouky
- 50 g žitné mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 1 lžička sušeného nebo ¼ čerstvého droždí
- koření a semínka dle chuti (například chlebové koření či kmín s majoránkou, dýňová a slunečnicová semínka…)
Příprava jídla
1 Suroviny dejte v uvedeném pořadí do pečicí nádoby pekárny a zapněte program Těsto. Po jeho skončení těsto vyjměte, rozválejte na plát, nakrájejte na 15 trojúhelníků a od delší strany je zarolujte tak, aby vznikly rohlíky. Narovnejte je na plech s pečicím papírem a nechte ještě půl hodiny kynout. Pečte v troubě předehřáté na 220 stupňů asi 20 minut dozlatova.
Něco navíc:
Některé pekárny mají i formu na pečení baget.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Hana Rázlová
2. Květen 2015 13:49