Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kynuté vdolky

Smažená dobrota téměř bez práce

Vydání: 2008/11
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: na 20 vdolků
Doba přípravy: Do 30 minut
Kynutí: 30 minut
Příprava v pekárně: 2 hodiny
PT30M
Smažení 0:30
Sladká jídla Česká

Ingredience

    • 250 ml teplé vody
    • 30 g másla, rozpuštěného a vychladlého
    • 2 lžíce rumu
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 2 žloutky
    • 2 lžíce cukru
    • 2 lžičky strouhané citronové kůry + špetka soli
    • 500 g hladké mouky + 2 lžičky sušeného droždí
    • olej na smažení

    • NA OZDOBU
    • šlehaný tvaroh, marmeláda, moučkový cukr

Příprava jídla

1 Suroviny vložte do pekárny a zapněte program Těsto. Po vykynutí z těsta vytvarujte 20 kuliček, udělejte do nich prstem důlek a nechte na vále ještě asi 30 minut kynout.

2 Obnovte důlek, ve fritovacím hrnci rozpalte olej (nebo ho nalijte vyšší vrstvu do kastrolu či pánve) a vdolky vložte stranou s důlkem do oleje. Přikryjte pokličkou, 5 minut smažte, pak odkryjte, vdolky obraťte a dosmažte i po druhé straně. Nechte je okapat na ubrousku a ozdobte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Celozrnné rohlíky

Chléb ciabatta

Pomerančový džem

Pivní chléb s domácími škvarky

Sladké léto jako u babičky (20x jinak)!

Česká kuchyně – sladká jídla

REKLAMA

Přidat komentář