Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bylinková bramborová kaše

Nejlépe chutná na jaře, kdy jsou bylinky čerstvé, svěží a voňavé.

Vydání: 2008/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Vaření 0:10
Zelenina Česká

Ingredience

    • 1 kg brambor, oloupaných, nakrájených na kostky
    • 100 g másla
    • 150 ml mléka
    • 1 lžíce nasekaného čerstvého kopru
    • 2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
    • 2 lžíce najemno nasekané pažitky
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1 Brambory vařte v rendlíku osolené vody na středním plameni 10 minut, doměkka. Slijte přes cedník, nechte důkladně okapat.

2 Potom vraťte brambory do ještě teplého rendlíku a třeste jím nad velkým plamenem asi půl minuty, aby se vypařily zbytky tekutiny. Sejměte z ohně.

3 Brambory nahrubo rozmačkejte šťouchadlem, postupně přidávejte pokrájené máslo a šťouchejte dohladka. Přilijte ohřáté mléko. Vařečkou umíchejte dohladka a lehka. Osolte a opepřete. Vmíchejte nasekané bylinky a podávejte.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborová kaše

Bramborová kaše s olivami a fetou

Bramborová kaše s chilli a česnekem

Bramborová kaše s hráškem a sýrem

Bramborová kaše s medovou hořčicí

Bramborová kaše s olivovým olejem a citronem

Krémová kaše z batátů s balzamikem

Celerovo-bramborová kaše

Mrkvovo-dýňová kaše

REKLAMA

Přidat komentář