Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Celerovo-bramborová kaše

Celer dodá bramborové kaši skvělou chuť a lehce oříškový nádech. Svoji fintu však raději hostům neprozrazujte.

Vydání: 2008/11
Autor:
Hodnocení:
28 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT12M
Vaření 0:12
Zelenina Česká

Ingredience

    • 700 g celeru, oloupaného a nakrájeného na kostky
    • ½ kg brambor, oloupaných a nakrájených na kostky
    • 2 oloupané stroužky česneku
    • 150 ml neochuceného pomazánkového másla
    • 75 g nasekaného másla
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1 Do hrnce s vroucí osolenou vodou vložte celer, brambory a česnek. Vařte 10–12 minut doměkka. Slijte přes cedník. Celer i brambory vraťte do teplého rendlíku a potřeste jím nad velkým plamenem půl minuty, aby se odpařila tekutina. Sejměte z ohně.

2 Obsah rendlíku nahrubo rozmačkejte, postupně přidávejte neochucené pomazánkové máslo a nasekané másla. Šťouchejte dohladka a krémova. Osolte, opepřete, podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborová kaše

Bramborová kaše s olivami a fetou

Bylinková bramborová kaše

Bramborová kaše s chilli a česnekem

Bramborová kaše s hráškem a sýrem

Bramborová kaše s medovou hořčicí

Bramborová kaše s olivovým olejem a citronem

Krémová kaše z batátů s balzamikem

Mrkvovo-dýňová kaše

Celer

30 receptů se zimní zeleninou pro silnou imunitu

REKLAMA

Přidat komentář