Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborová kaše s olivovým olejem a citronem

Svěží kombinace

Vydání: 2008/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Vaření 0:10
Zelenina

Ingredience

    • 1 kg brambor, oloupaných a nakrájených na kostky
    • 100 ml olivového oleje
    • 100 ml mléka, ohřátého
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1 Brambory vařte v rendlíku osolené vody na středním plameni 10 minut, doměkka. Slijte přes cedník, nechte důkladně okapat.

2 Potom vraťte brambory do ještě teplého rendlíku a třeste jím nad velkým plamenem asi půl minuty, aby se vypařily zbytky tekutiny. Sejměte z ohně.

3 Brambory nahrubo rozšťouchejte, postupně přilévejte olivový olej a šťouchejte dohladka. Přilijte ohřáté mléko. Vařečkou umíchejte dohladka, dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborová kaše

Bramborová kaše s olivami a fetou

Bylinková bramborová kaše

Celerovo-bramborová kaše

Bramborová kaše s chilli a česnekem

Bramborová kaše s medovou hořčicí

Krémová kaše z batátů s balzamikem

Bramborová kaše s hráškem a sýrem

Mrkvovo-dýňová kaše

REKLAMA

Přidat komentář