
Rostbíf na hořčičném semínku
Když necháte maso po upečení chvíli odpočinout, bude šťavnatější.
Vydání: 2008/11
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 2 lžičky hořčičného semínka
- 1 lžička hrubé mořské soli
- 1 lžička čerstvě namletého pepře
- 1 lžička čerstvých tymiánových lístků
- 60 ml olivového oleje + 1 lžíce navíc
- 1,5 kg vykostěného hovězího roštěnce
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 120 °C. Hořčičná semínka, sůl, pepř a tymiánové lístky dejte do hmoždíře a roztlučte je. Přilijte olej a dobře promíchejte; dejte stranou. Roštěnec potřete lžící olivového oleje, rozpalte pánev s nepřilnavým povrchem a zprudka na ní maso opečte tak, aby se zatáhlo – opékejte maximálně 2 minuty na každé straně. Na dno pekáče položte mřížku nebo rošt, posaďte na něj maso, dokonale ho potřete hořčičným olejem a pečte hodinu a půl tak, aby byl rostbíf středně propečený.
Něco navíc:
Až rostbíf dopečete a vytáhnete z trouby, přikryjte ho ještě v pekáči alobalem a nechte deset minut odpočívat. Krásně se rozleží a bude šťavnatější.
Přidat komentář