Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rostbíf na hořčičném semínku

Když necháte maso po upečení chvíli odpočinout, bude šťavnatější.

Vydání: 2008/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 10 minut
PT1H30M
Pečení 1:30
Maso Francouzská

Ingredience

    • 2 lžičky hořčičného semínka
    • 1 lžička hrubé mořské soli
    • 1 lžička čerstvě namletého pepře
    • 1 lžička čerstvých tymiánových lístků
    • 60 ml olivového oleje + 1 lžíce navíc
    • 1,5 kg vykostěného hovězího roštěnce

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 120 °C. Hořčičná semínka, sůl, pepř a tymiánové lístky dejte do hmoždíře a roztlučte je. Přilijte olej a dobře promíchejte; dejte stranou. Roštěnec potřete lžící olivového oleje, rozpalte pánev s nepřilnavým povrchem a zprudka na ní maso opečte tak, aby se zatáhlo – opékejte maximálně 2 minuty na každé straně. Na dno pekáče položte mřížku nebo rošt, posaďte na něj maso, dokonale ho potřete hořčičným olejem a pečte hodinu a půl tak, aby byl rostbíf středně propečený.

Něco navíc:
Až rostbíf dopečete a vytáhnete z trouby, přikryjte ho ještě v pekáči alobalem a nechte deset minut odpočívat. Krásně se rozleží a bude šťavnatější.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuře na tymiánu a česneku

Krkovička na asijský způsob

Jehněčí plecko s rozmarýnem

Žebírka na rybízu

Bůček pečený na šalvěji

Zelíčka na česneku a vinném octu

Cibule pečená v soli

Nasucho pečené papriky

Brambora ve slupce se šalvějí

REKLAMA

Přidat komentář