Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bůček pečený na šalvěji

Bůček patří k levnějším masům, přitom s ním uděláte spoustu parády.

Vydání: 2008/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 20 minut
PT3H30M
Pečení 3:30
Maso Česká

Ingredience

    • 2 palice česneku, rozdělené na stroužky, oloupané
    • 2,3 kg vepřového bůčku s kostí
    • 60 ml olivového oleje
    • 1/3 hrnku hrubé mořské soli
    • 8 snítek čerstvé šalvěje

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 160 °C. Jednotlivé stroužky česneku vyskládejte na dno pekáče. Bůček potřete olivovým olejem a do kůže vetřete sůl. Maso položte kůží na česnek a pečte 3 hodiny. Zvyšte teplotu na 180 °C, obraťte maso, přidejte šalvěj a dopečte ještě půlhodinku tak, aby byla kůže krásně zlatá.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rostbíf na hořčičném semínku

Zelíčka na česneku a vinném octu

Cibule pečená v soli

Nasucho pečené papriky

Brambora ve slupce se šalvějí

Kuře na tymiánu a česneku

Krkovička na asijský způsob

Jehněčí plecko s rozmarýnem

Žebírka na rybízu

REKLAMA

Přidat komentář