
Bůček pečený na šalvěji
Bůček patří k levnějším masům, přitom s ním uděláte spoustu parády.
Vydání: 2008/11
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 2 palice česneku, rozdělené na stroužky, oloupané
- 2,3 kg vepřového bůčku s kostí
- 60 ml olivového oleje
- 1/3 hrnku hrubé mořské soli
- 8 snítek čerstvé šalvěje
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 160 °C. Jednotlivé stroužky česneku vyskládejte na dno pekáče. Bůček potřete olivovým olejem a do kůže vetřete sůl. Maso položte kůží na česnek a pečte 3 hodiny. Zvyšte teplotu na 180 °C, obraťte maso, přidejte šalvěj a dopečte ještě půlhodinku tak, aby byla kůže krásně zlatá.
Přidat komentář