Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cupcake s karamelovým likérem

Hříšně dobrý dortík

Vydání: 2008/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: na 24 dortíků
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Pečení 0:20
Dort Americká

Ingredience

    • 250 g másla, změklého
    • 260 g hnědého cukru
    • 4 vejce
    • 350 g hladké mouky
    • 2 lžičky kypřicího prášku
    • 250 ml mléka

    NA KARAMEL

    • 25 g másla
    • 80 g hnědého cukru
    • 125 ml 12% smetany

    NA KARAMELOVOU ŠLEHAČKU

    • 500 ml smetany ke šlehání
    • 3 lžíce karamelového likéru (De Kuyper Butterscotch, Baileys Créme Caramel, Missis Caramel Cream atp.)

Příprava jídla

1 Zahřívejte v kastrůlku máslo a cukr na karamel, až se cukr rozpustí. Přilijte horkou smetanu a přiveďte k varu. Snižte teplotu a zahřívejte 5 minut do zhoustnutí. Nechte zcela vychladnout. Předehřejte troubu na 160 °C. Dejte máslo a cukr do mísy a šlehejte, až směs zesvětlá. Postupně dobře zašlehejte vejce. Potom zapracujte mouku prosátou s práškem do pečiva. Nakonec vmíchejte mléko a rozdělte směs do dvou plechů na muffiny po 12 jamkách vyložených papírovými košíčky. Pečte 15–20 minut, před vyjmutím vyzkoušejte špejlí.

2 Na karamelovou šlehačku dejte smetanu a likér do nekovové mísy a šlehejte, až směs začne tvořit špičky. Naneste pomocí palety na dortíky a středovou prohlubeň zalijte karamelem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hříšně temný minidortík

Rudý samet z Magnolia Bakery

Malinový dortík

Jablečný dortík

Pomerančovo-čokoládový dortík

Růžový dortík

Karamelové řezy

Cupcakes

REKLAMA

Přidat komentář