Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ryba na pomerančích a harisse

Omáčka, která voní Asií, sladkovodní rybu rázem promění v orientální specialitu.

Vydání: 2005/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
P

Ingredience

    • 4 × 300 g naporcované ryby (například candáta nebo lína)
    • 4 lžíce mouky
    • 1 lžičku sladké papriky
    • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
    • strouhanou kůru a šťávu ze 2 malých pomerančů
    • 2–3 lžičky harissy (pálivé paprikové pasty)
    • 100 g piniových jadérek nebo mandlí, opražených
    • svazek čerstvého koriandru
    • sůl

Příprava jídla

1. Obalte ryby ve směsi mouky a sladké papriky. Osolte a pak oklepněte přebytečnou mouku.

2. Dejte do misky lžíci olivového oleje, harissu, pomerančovou kůru i šťávu a prošlehejte. Zbytek oleje rozpalte na pánvi a osmažte na něm ryby (po každé straně zhruba pět minut).

3. Když je ryba už skoro hotová, přilijte do pánve pomerančovou směs a povařte ji tak, aby zhoustla. Před podáváním posypejte opraženými piniovými jadérky a jemně posekaným koriandrem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rybí filé v těstíčku

Zapékaná ryba

Naložená bílá ryba

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/05, str.64

Přidat komentář