0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4318 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 431 g
Tuky 230 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Na těsto
mouka pšeničná hladká 100 g
mouka pšeničná polohrubá 100 g
máslo 100 g
vejce 1 ks
voda 2 PL
studená
Na náplň
tvaroh 500 g
měkký
zakysaná smetana 250 g
vanilkový cukr 2
krupicový cukr 2 PL
vejce 3 ks
tmavá čokoláda 100 g
s obsahem kakaa 50-60 %
Postup: Obidve múky zmiešame, pridáme maslo nakrájané na kúsky, celé vajce a vypracujeme tuhé nelepivé cesto, do ktorého môžeme podľa potreby pridať studenú vodu. Hotové cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 10-15 minút do chladničky. Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 2 mm, vystelieme ním dno plechu na pečenie, popicháme vidličkou a pečieme 10 minút pri teplote 180 stupňov Celzia. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Tvaroh vymiešame so smotanou, postupne po jednom zašľaháme vajcia, vanilkový a krupicový cukor. Polovicu plnky dáme do misy a zmiešame ju s mierne vychladnutou no stále tekutou čokoládou. Na predpečený korpus dáme do stredu 2 lyžice bielej plnky, presne do stredu masy zasa 2 lyžice tmavej...takto opakujeme pokiaľ neminieme všetok obsah oboch plniek. Jednotlivé vrstvy sa pod ťarchou vrchných vrstiev pomaly roztekajú po celej ploche predpečeného korpusu. Pečieme pri teplote 160 stupňov asi 35-40 minút.
Autor: antonia12

Obchod Apetit