
Zapékaná ryba
Elegantní způsob, jak přijít šupináčům na chuť. Koření a česnek krásně podtrhnou jemné rybí maso a bramborám dodají vůni.
Vydání: 2005/11
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 kg brambor
- 1 lžičku másla + 1 lžíci na vymazání zapékací mísy
- 4 porce ryby (my jsme použili tolstolobika)
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce oleje
- 2 cibule
- 1 citron
- hrst čerstvých bylinek podle chuti (tymián, bazalka, kopr, rozmarýn…)
- mletou červenou papriku
- sardelovou pastu
- sůl a mletý pepř
- kmín
Příprava jídla
1. Brambory omyjte a uvařte i se slupkou. Oloupejte je, nakrájejte na kolečka a děti pověřte tím, aby je naskládaly do ohnivzdorné misky vymazané máslem. Potom brambory osolte, opepřete a posypte červenou paprikou i kmínem – pro děti je to skvělá zábava.
2. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Porce ryby osolte, opepřete, potřete sardelovou pastou, prolisovaným česnekem, posypte bylinkami a přidejte máslo.
3. Na pánvi rozehřejte olej a vhoďte do něj kolečka cibule. Jakmile zesklovatí, přidejte rybu a opékejte ji tak dvě minuty z každé strany.
4. Osmahnuté porce ryby položte do mísy na brambory, pokapejte citronovou šťávou a pečte doměkka; trvá to patnáct až dvacet minut.
2. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Porce ryby osolte, opepřete, potřete sardelovou pastou, prolisovaným česnekem, posypte bylinkami a přidejte máslo.
3. Na pánvi rozehřejte olej a vhoďte do něj kolečka cibule. Jakmile zesklovatí, přidejte rybu a opékejte ji tak dvě minuty z každé strany.
4. Osmahnuté porce ryby položte do mísy na brambory, pokapejte citronovou šťávou a pečte doměkka; trvá to patnáct až dvacet minut.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
3. Září 2007 18:09