Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapékaná ryba

Elegantní způsob, jak přijít šupináčům na chuť. Koření a česnek krásně podtrhnou jemné rybí maso a bramborám dodají vůni.

Vydání: 2005/11
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
+ doba vaření brambor
PT20M
Pečení 0:20
Česká

Ingredience

    • 1 kg brambor
    • 1 lžičku másla + 1 lžíci na vymazání zapékací mísy
    • 4 porce ryby (my jsme použili tolstolobika)
    • 2 stroužky česneku
    • 4 lžíce oleje
    • 2 cibule
    • 1 citron
    • hrst čerstvých bylinek podle chuti (tymián, bazalka, kopr, rozmarýn…)
    • mletou červenou papriku
    • sardelovou pastu
    • sůl a mletý pepř
    • kmín

Příprava jídla

1. Brambory omyjte a uvařte i se slupkou. Oloupejte je, nakrájejte na kolečka a děti pověřte tím, aby je naskládaly do ohnivzdorné misky vymazané máslem. Potom brambory osolte, opepřete a posypte červenou paprikou i kmínem – pro děti je to skvělá zábava.

2. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Porce ryby osolte, opepřete, potřete sardelovou pastou, prolisovaným česnekem, posypte bylinkami a přidejte máslo.

3. Na pánvi rozehřejte olej a vhoďte do něj kolečka cibule. Jakmile zesklovatí, přidejte rybu a opékejte ji tak dvě minuty z každé strany. 

4. Osmahnuté porce ryby položte do mísy na brambory, pokapejte citronovou šťávou a pečte doměkka; trvá to patnáct až dvacet minut.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rybí filé v těstíčku

Ryba na pomerančích a harisse

Naložená bílá ryba

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/05, str.66

Přidat komentář