Suroviny
tmavá čokoláda
200
g
kvalitní
avokádo
2
ks
zralé
limetová šťáva
2
PL
sůl
lze nahradit jiným kyselejším ovocem
kousky, na ozdobení
Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme ji ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Vmícháme do ní po částech dvě třetiny smetany, která by měla mít teplotu asi 25 °C. Avokáda rozkrojíme podélně na poloviny a odstraníme z nich pecky. Lžící vydlabeme dužninu, vložíme ji do mixéru, přilijeme limetkovou šťávu, lehce osolíme a rozmixujeme na hladký krém. Opatrně ho nalijeme střídavě s čokoládovým krémem a zbylou smetanou do čtyř sklenic nebo pohárů tak, aby se jednotlivé vrstvy příliš nepromíchaly, a ozdobíme drobným čerstvým ovocem a kousky čokolády.