Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Naložená bílá ryba

Kyselé ryby si nejlíp užijete, až budou děti u babičky a vy pozvete kamarády na party. Jsou skvělé k dobře vychlazenému pivu!

Vydání: 2005/11
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: Na 2 litrové sklenice
Doba přípravy: Více než hodinu
Odležení: 4 dny
PT20M
Příprava 0:20
Česká

Ingredience

    • 2 kg bílé ryby (my jsme zvolili kapra)
    • pepř a sůl

    Na octovou marinádu:

    • 500 ml vody
    • 500 ml octa

    Na kořeněný nálev:

    • 500 ml vody
    • 250 ml octa
    • 2 lžičky kuliček pepře
    • 2 lžičky kuliček nového koření
    • 2 lžičky hořčičného semínka
    • 4 bobkové listy
    • 1 lžíci cukru
    • 3 cibule
    • 3 mrkve
    • 3 petržele
    • 1 celer

Příprava jídla

1. Ryby zbavte šupin, vykuchejte a naporcujte. Děti pak pověřte prosolením masa. Porce uložte na 48 hodin do lednice. Pak je opláchněte.

2. Svařte vodu s octem, nalijte ji na ryby a nechte je dalších 48 hodin odpočívat v chladu. Pak šupináče stáhněte z kůže a vyjměte páteř i větší kosti – činnost jako stvořená pro obratné dětské prsty. Vy mezitím připravte kořeněný nálev: ve vodě s octem povařte nakrájenou zeleninu, koření a cukr.

3. Nakrájejte ryby na kostky či proužky, proložte je zeleninou a zalijte nálevem. K dokonalosti jim už chybí jen několikadenní odležení v chladu.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rybí filé v těstíčku

Ryba na pomerančích a harisse

Zapékaná ryba

Ocet a cibule: 3 kyselé pochoutky, které nikdy nezklamou

Komentáře

Obrazek uzivatele
Autorka nechť se naučí počítat a myslet. a) odležení 4 dny (to je jen základ - 2 dny sůl, 2 dny ocet) .... pak ale píše - několik dnů v kořeněném láku!!! b) když budou děti u babičky.... a pak je na dálku zaměstnává prosolováním, pak vykošťováním..... Z rádobyvtipnosti je náhle guláš!
Obrazek uzivatele
kdyby sis řádně přečetl recepr, bylo by ti jasné, že děti budou k babičce ovezeny až po přípravě a po několikadenní odležení. Tedy před konzumací :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Obrazek uzivatele
Nehaňte apetit.... Před delším časem jsem upozornila na chybu v receptu - místo 20 g soli bylo uvedeno 2 g soli. Obdržela jsem arogantní odpověď. Chyby se dělají a dámy z apetitu jsou jistě výborné kuchařky ale počty jim nic neříkají. Recept ale výborný.
Obrazek uzivatele
Dobrý den, Karolíno, moc nás mrzí pokud odpověď na nahlášenou chybu vyzněla příkře. Samozřejmě i my jsme jen obyčejní lidé a děláme chyby. Přestože se jich všemi silami snažíme vyvarovat, není možné se vyhnout všem. Naopak jsme rádi za upozornění na případné pochybení, protože je i v našem nejlepším zájmu, aby recepty byly plně funkční. A jsme rádi, že podle našich receptů vaříte a že se k nim vracíte. Děkujeme!
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/05, str.67

Přidat komentář