Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Nadýchané zlatisté šišky

Popis receptu: 
Klasický recept na nadýchané fašiangové šišky
Autor: Olga Čechvalová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    650 g hladkej múky 250 ml vlažnej vody 2 PL kryštálového cukru 30 g droždia 30 g roztopeného masla 2 žĺtky 2 PL rumu šťava a kôra z jedného citróna štipka soli olej na vysmážanie práškový cukor na posypanie

Příprava jídla

Z vlažnej vody, cukru a droždia urobte kvások, ktorý nechajte niekoľko minút v teple podvihnúť. Do kvásku postupne primiešavajte citrónovú šťavu a kôru, rum, žĺtky, rozpustené maslo a nakoniec múku a soľ. Vypracujte cesto, ktoré nechajte v teple vykysnúť. Hotové cesto vyklopte na dosku, mierne ho vyvaľkajte alebo rukami postláčajte a povykrajujte okrúhle šišky. Tie nechajte chvíľku podkysnúť, urobte v ich strede prstom jamku a vysmažte v rozpálenom oleji najskôr jamkou nadol a potom z druhej strany dozlatista. Hotové šišky naplňte do jamiek ovocným džemom a pred servírovaním pocukrujte.
REKLAMA

Přidat komentář