Cikánská pečeně

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Cikánská pečeně

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Více než hodinu

Suroviny

hovězí maso 500 g
slanina 20 g
sádlo 50 g
máslo 20 g
rajčata 2 ks
paprika 3 ks
rajčatový protlak 2 PL
okurky nakládané 1 ks
cibule 1 ks
větší
paprika sladká
mletá
pepř
mletý
sůl
Hovězí maso naklepeme, protkneme slaninou, osolíme a opepříme. Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso a opečeme po všech stranách. Pak podlijeme trochou vody, přidáme rajčatový protlak a pečeme pod pokličkou do změknutí. Při pečení maso občas obrátíme, přelijeme mastnou šťávou a podle potřeby podlijeme vodou. Ke konci pečení přidáme očištěné papriky, rajčata a okurku pokrájené na nudličky a pečeme, až maso změkne. Podáváme s dušenou rýží nebo s vařenými těstovinami.

Obchod Apetit