Nová registrace Zapomenuté heslo

< 60 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Kedlubnová omáčka
Kedlubnová omáčka


< 60 min
0,0 (0x)

Nejprve vlož do zapékací mísy (bez poklopu) osolené a okmínované plátky vepřové pečeně, potři je rozmačkaným česnekem s trochou oleje a nahoru posypej nakrájenou cibulí na plátky. Podlej trochou vody a dej péct cca na 170 stupňů 30 minut - možná i déle, až se na mase udělá zlatá krusta. Mezitím oloupeš a nastrouháš kedlubny - dáš do hrnce, přiliješ trošku vody, přidáš kostičku másla a dusíš cca 20 minut. Po-té přidáš záklechtku (smetana + hl. mouka) a vliješ do hrnce s kedlubny. Podle toho, jak je to husté, případně ještě zředíš mlékem nebo přidáš záklechtku (mléko + mouka) - na závěr ochutíš cukrem, solí, pepřem a octem. Jako přílohu podávám uvařené brambory. V létě je výborné posypat brambory i omáčku čerstvou majoránkou - nevím, zda pěstuješ, ale pokud ne, doporučuju si ji zasadit, hodí se do polévek a je to zcela jiná chuť než ta sušená. Dobrou chuť!


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 26 kcal
  • Bílkoviny 1 g
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 1.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt