Kedlubnová omáčka

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Kedlubnová omáčka

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

kedlubna 2 ks
velká
máslo 1 kostka
sůl
pepř
cukr
ocet
brambory
vepřové maso
smetana
lze nahrdit zakysanou smetanou
mouka
mléko
Nejprve vlož do zapékací mísy (bez poklopu) osolené a okmínované plátky vepřové pečeně, potři je rozmačkaným česnekem s trochou oleje a nahoru posypej nakrájenou cibulí na plátky. Podlej trochou vody a dej péct cca na 170 stupňů 30 minut - možná i déle, až se na mase udělá zlatá krusta. Mezitím oloupeš a nastrouháš kedlubny - dáš do hrnce, přiliješ trošku vody, přidáš kostičku másla a dusíš cca 20 minut. Po-té přidáš záklechtku (smetana + hl. mouka) a vliješ do hrnce s kedlubny. Podle toho, jak je to husté, případně ještě zředíš mlékem nebo přidáš záklechtku (mléko + mouka) - na závěr ochutíš cukrem, solí, pepřem a octem. Jako přílohu podávám uvařené brambory. V létě je výborné posypat brambory i omáčku čerstvou majoránkou - nevím, zda pěstuješ, ale pokud ne, doporučuju si ji zasadit, hodí se do polévek a je to zcela jiná chuť než ta sušená. Dobrou chuť!

Obchod Apetit