Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Kedlubnová omáčka

Popis receptu: 
Podle Moniky Bláhové Huberové
Autor: Dana Vaňková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    2 velké kedlubny kostka másla sůl, pepř, cukr, ocet brambory vepřová pečeně smetana nebo zakys. smetana mouka, mléko

Příprava jídla

Nejprve vlož do zapékací mísy (bez poklopu) osolené a okmínované plátky vepřové pečeně, potři je rozmačkaným česnekem s trochou oleje a nahoru posypej nakrájenou cibulí na plátky. Podlej trochou vody a dej péct cca na 170 stupňů 30 minut - možná i déle, až se na mase udělá zlatá krusta. Mezitím oloupeš a nastrouháš kedlubny - dáš do hrnce, přiliješ trošku vody, přidáš kostičku másla a dusíš cca 20 minut. Po-té přidáš záklechtku (smetana + hl. mouka) a vliješ do hrnce s kedlubny. Podle toho, jak je to husté, případně ještě zředíš mlékem nebo přidáš záklechtku (mléko + mouka) - na závěr ochutíš cukrem, solí, pepřem a octem. Jako přílohu podávám uvařené brambory. V létě je výborné posypat brambory i omáčku čerstvou majoránkou - nevím, zda pěstuješ, ale pokud ne, doporučuju si ji zasadit, hodí se do polévek a je to zcela jiná chuť než ta sušená. Dobrou chuť!
REKLAMA

Přidat komentář