Nejprve vlož do zapékací mísy (bez poklopu) osolené a okmínované plátky vepřové pečeně, potři je rozmačkaným česnekem s trochou oleje a nahoru posypej nakrájenou cibulí na plátky. Podlej trochou vody a dej péct cca na 170 stupňů 30 minut - možná i déle, až se na mase udělá zlatá krusta.
Mezitím oloupeš a nastrouháš kedlubny - dáš do hrnce, přiliješ trošku vody, přidáš kostičku másla a dusíš cca 20 minut. Po-té přidáš záklechtku (smetana + hl. mouka) a vliješ do hrnce s kedlubny. Podle toho, jak je to husté, případně ještě zředíš mlékem nebo přidáš záklechtku (mléko + mouka) - na závěr ochutíš cukrem, solí, pepřem a octem.
Jako přílohu podávám uvařené brambory. V létě je výborné posypat brambory i omáčku čerstvou majoránkou - nevím, zda pěstuješ, ale pokud ne, doporučuju si ji zasadit, hodí se do polévek a je to zcela jiná chuť než ta sušená.
Dobrou chuť!
Suroviny
Porce
4
Suroviny
Porce
4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 26 kcal
- Bílkoviny 1 g
- Sacharidy 2 g
- Tuky 1.5 g