Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Guacamole

Možná, že momentálně vaříte jen pro sebe. To ale přece ještě neznamená, že byste se měli odbývat! Naopak – máte skvělou příležitost dopřát si některou z lahůdek, které jsou ideální právě jen a jen pro jednoho.

Vydání: 2004/6
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Počet porcí: 1
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Studená omáčka a dip Mexická

Ingredience

    • 1 zralé avokádo (poznáte tak, že je  měkké, ale bez hnědých skvrn)
    • lžíci citronové šťávy
    • 1 čerstvou červenou feferonku,  zbavenou semínek a jemně nakrájenou
    • 3 lžíce zakysané smetany (nemusí být)
    • sůl a pepř podle chuti
    • chipsy nebo nachos k nabírání

Příprava jídla

1. Omyté, ale neoloupané avokádo podélně rozkrojte až k pecce. Kroutivým pohybem proti sobě byste měli obě půlky snadno oddělit.

2. Lžičkou vyškrabejte dužinu. Dejte ji do misky s citronovou šťávou, která směs jednak ochutí, jednak zabrání tomu, aby avokádo zhnědlo.

3. Dužinu se šťávou buď rozmačkejte pomocí vidličky – tím získáte zrnitější konzistenci –, nebo ji rozmixujte na hladký krém.

4. Přidejte zakysanou smetanu, osolte, opepřete a vmíchejte proužky feferonek.

5. Podávejte s chipsy nebo nachos.

Tip Apetitu:
Sílu a výraznost guacamole získá, když do něj přidáte najemno nakrájenou cibulku či česnek, případně pár kapek kvalitní sójové omáčky.

Avokádo chutí a konzistencí připomíná máslo. Oproti jeho 80 % má však jen zhruba 28 % tuku a je vláčnější, takže se dá rovnou natřít na chleba.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Avokádo je moc zajímavá zelenina a má široké použití.
Obrazek uzivatele
avokádo je přece ovoce
Obrazek uzivatele
Do praveho mexickeho guacamole ide avokado, paradajky, cibula, stava z limetiek a posekany cerstvy koriander.
Obrazek uzivatele
Jasan, janas:) uvedeny recept je chudý český příbuzný guacamole:) Správně je jak píšeš: žádný citron ale limetky, každopádně rajčátko, cibule, koriandr a v mé mexické kuchařce uvádějí i trochu česneku (ten ostatně dávaj do všeho) a taky chilli papričky.
Obrazek uzivatele
není to chudý český příbuzný, třeba v anglii se dělá a dá se koupit právě takto, bez rajčat...
Obrazek uzivatele
není to chudý český příbuzný, třeba v anglii se dělá a dá se koupit právě takto, bez rajčat...
Obrazek uzivatele
Lidi, ja se prave vratila po 5 tydnech z Mexika a guacamole jsem tam jedla v ruznych restauracich i u znamych snad denne. Kazda rodina, restaurace nebo kraj ma svuj vlastni recept na guacamole... s rajcaty i bez nich, s limetkama nebo s citronem..... Fakt se nada rict, ze je jen jediny spravny recept na guacamole...
Obrazek uzivatele
Jasan, janas:) uvedeny recept je chudý český příbuzný guacamole:) Správně je jak píšeš: žádný citron ale limetky, každopádně rajčátko, cibule, koriandr a v mé mexické kuchařce uvádějí i trochu česneku (ten ostatně dávaj do všeho) a taky chilli papričky.
Obrazek uzivatele
kdyz uz ,tak uz...my tam taky navic pridavame trochu rozmrazene kukurice a proplachnutych cernych fazoli z konzervy. Cerstvy koriandr je dulezity,ale v pripade NOUZE lze pouzit i suseny.
Obrazek uzivatele
U nás na škole učí rodilej mexičan (je tady v čechách asi 3 měsíce), a minule nám ukázoval jak to dělaj u nich : dal tam 6 avokád, 1cibuly, 2 rajčata, štávu z celýho citronu a 1-2 lžičky soli... no chutnalo to zajímavě...
Obrazek uzivatele
Právě jsem koupila směs, ale nedoporučuji. Recepty, které jsem našla na této stránce, vypadají jednoduše a chutně! Příště vařím s vámi :-)
Obrazek uzivatele
Ja to presne takhle delam uz dlouho a je to vyborný. Dulezite je mit ta spravne uzrala avokada. Cim vic tim lip, samozrejme ne shnila:-)
Obrazek uzivatele
Ještě lepší je guacamole, když se do něj přidá podle chuti namačkaný česnek. To je pak teprve mňamka!

Přidat komentář