Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ledový salát po čínsku

Spařený salát chutná stejně dobře jako čerstvý. Navíc se vám bude lépe trávit.
Vydání: 2012/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 5 minut
P
Salát Asijská

Ingredience

    • 600 g ledového salátu
    • 1 lžička soli
    • olej z hroznových jadérek (k dostání např. v Tescu nebo v prodejnách se  zdravou výživou), panenský olivový či jiný olej


    NA ZÁLIVKU

    • 75ml oleje z hroznových jadérek
    • 1 lžička najemno nasekaného česneku
    • 2 lžíce ústřicové omáčky
    • 4 lžíce rýžového vína shaoxing (nebo suchého shery)
    • čerstvě mletý bílý pepř
    • 2 lžičky krupicového cukru
    • 2 lžičky sojové omáčky
    • 125ml zeleninového vývaru
    • 2 lžičky kukuřičného škrobu, smíchané se lžící vody
    • 1 lžička sezamového oleje
    • 1 červená chilli paprička, nakrájená na nudličky (nemusí být)

Příprava jídla

1 Salát rozdělte na listy a omyjte je. Do hrnce vlejte vodu, osolte ji a vlijte trošku oleje a zahřívejte k varu. Jakmile voda začne vřít, ponořte do ní na chvíli salát aby zavadl (měl by zůstat pevný, ale ne křupavý), pak ho hned vylovte, zchlaďte v ledové vodě a pokud možno osušte.

2 Na zálivku v rendlíku zahřejte olej, opečte na něm česnek, přidejte ústřicovou omáčku, rýřové víno, špetku pepře, cukr, sojovou omáčku a vývar. Přiveďte k varu a zahustěte škrobem rozpuštěným ve vodě. Krátce povařte. Salát pokapejte sezamovým olejem a přelijte ho zálivkou, případně doplňte chilli papričkou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát Little Gem se slaninou

Hlávkový salát s kuřetem & jarní cibulkou

Ledový salát se ztraceným vejcem

Jarní salát ze zelených listů

Přidat komentář