Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ledový salát po čínsku

Spařený salát chutná stejně dobře jako čerstvý. Navíc se vám bude lépe trávit.
Vydání: 2012/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 5 minut
P
Salát Asijská

Ingredience

    • 600 g ledového salátu
    • 1 lžička soli
    • olej z hroznových jadérek (k dostání např. v Tescu nebo v prodejnách se  zdravou výživou), panenský olivový či jiný olej


    NA ZÁLIVKU

    • 75ml oleje z hroznových jadérek
    • 1 lžička najemno nasekaného česneku
    • 2 lžíce ústřicové omáčky
    • 4 lžíce rýžového vína shaoxing (nebo suchého shery)
    • čerstvě mletý bílý pepř
    • 2 lžičky krupicového cukru
    • 2 lžičky sojové omáčky
    • 125ml zeleninového vývaru
    • 2 lžičky kukuřičného škrobu, smíchané se lžící vody
    • 1 lžička sezamového oleje
    • 1 červená chilli paprička, nakrájená na nudličky (nemusí být)

Příprava jídla

1 Salát rozdělte na listy a omyjte je. Do hrnce vlejte vodu, osolte ji a vlijte trošku oleje a zahřívejte k varu. Jakmile voda začne vřít, ponořte do ní na chvíli salát aby zavadl (měl by zůstat pevný, ale ne křupavý), pak ho hned vylovte, zchlaďte v ledové vodě a pokud možno osušte.

2 Na zálivku v rendlíku zahřejte olej, opečte na něm česnek, přidejte ústřicovou omáčku, rýřové víno, špetku pepře, cukr, sojovou omáčku a vývar. Přiveďte k varu a zahustěte škrobem rozpuštěným ve vodě. Krátce povařte. Salát pokapejte sezamovým olejem a přelijte ho zálivkou, případně doplňte chilli papričkou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát Little Gem se slaninou

Hlávkový salát s kuřetem & jarní cibulkou

Ledový salát se ztraceným vejcem

Jarní salát ze zelených listů

Přidat komentář