
Salát Little Gem se slaninou
Velmi lehký oběd, večeře nebo fantastická příloha
Vydání: 2012/3
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 2-4
Ingredience
- 8 plátků dobré libovější slaniny
- 2 saláty Little Gem nebo srdíčka římského salátu, rozpůlené
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1/4 lžičky krupicového cukru
- 40 ml bílého vinného octa
- 120 ml panenského olivového oleje
- 1/2–1 lžíce nasekané čerstvé hladkolisté petrželky
- 1/2–1 lžíce nasekané čerstvé pažitky
NA ZÁLIVKU
Příprava jídla
1 Předehřejte troubu na 200 °C. Slaninu dejte na plech a pečte 10 minut dokřupava a dozlatova. (Můžete ji také opéct na pánvi.) Slaninu osušte papírovou utěrkou, nechte vychladnout a nakrájejte nadrobno.
2 Prošlehejte přísady na zálivku. Salát podávejte posypaný slaninou a přelitý zálivkou.
Přidat komentář