Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát Little Gem se slaninou

Velmi lehký oběd, večeře nebo fantastická příloha

Vydání: 2012/3
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 2-4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Pečení 0:10
Salát

Ingredience

    • 8 plátků dobré libovější slaniny
    • 2 saláty Little Gem nebo srdíčka římského salátu, rozpůlené

    NA ZÁLIVKU

    • 1 lžíce dijonské hořčice
    • 1/4 lžičky krupicového cukru
    • 40 ml bílého vinného octa
    • 120 ml panenského olivového oleje
    • 1/2–1 lžíce nasekané čerstvé hladkolisté petrželky
    • 1/2–1 lžíce nasekané čerstvé pažitky

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 200 °C. Slaninu dejte na plech a pečte 10 minut dokřupava a dozlatova. (Můžete ji také opéct na pánvi.) Slaninu osušte papírovou utěrkou, nechte vychladnout a nakrájejte nadrobno.

2 Prošlehejte přísady na zálivku. Salát podávejte posypaný slaninou a přelitý zálivkou.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hlávkový salát s kuřetem & jarní cibulkou

Ledový salát po čínsku

Ledový salát se ztraceným vejcem

Jarní salát ze zelených listů

Lehce a zdravě

Přidat komentář