Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hlávkový salát s kuřetem & jarní cibulkou

Pro štíhlou linii!

Vydání: 2012/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Vaření 0:20
Salát Středomořská

Ingredience

    • 1 l drůbežího vývaru
    • 4 jarní cibulky, očištěné a rozpůlené
    • 2x 200g kuřecí prsní řízek
    • 1 hlávkový salát, očištěný, listy rozdělené, případně natrhané na kousky
    • 2 celerové řapíky, nakrájené škrabkou na tenké dlouhé plátky

    NA ZÁLIVKU

    • 2 lžíce kůry z biocitronu nakrájené na nudličky
    • 4 lžíce olivového oleje
    • sůl a čerstvě drcený barevný pepř

Příprava jídla

Nejdřív si připravte zálivku: všechny přísady 2 minuty prohřívejte v rendlíku na nízkém plameni, pak odstavte.

Do širšího hrnce vlijte vývar a přiveďte ho těsně pod bod varu. Na 5 minut do něj dejte jarní cibulky, pak je vyjměte. Poté na 15 minut vložte maso, aby se důkladně prohřálo a uvařilo.

Hotové maso nakrájejte napříč na silnější plátky a podávejte se salátem, řapíkatým celerem a jarními cibulkami, přelité zálivkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát Little Gem se slaninou

Ledový salát po čínsku

Ledový salát se ztraceným vejcem

Jarní salát ze zelených listů

6x zelené lupení

Přidat komentář