Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ledový salát se ztraceným vejcem

Žloutek ze ztraceného vejce doslova završuje chuťový zážitek.

Vydání: 2012/3
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT4M
Vaření 0:04
Salát Středomořská

Ingredience

    • 2 velké cibule, nakrájené na plátky a osolené
    • 25 g rýžové mouky
    • rostlinný olej na smažení
    • 1 ledový salát, vnější listy odstraněné
    • 1 lžíce bílého vinného octa
    • 4 vejce

    NA ZÁLIVKU

    • 2,5 lžíce panenského olivového oleje
    • 1 lžíce bílého vinného octa
    • sůl a čerstvě drcený barevný pepř

Příprava jídla

1 Prošlehejte přísady na zálivku.

2 Cibuli obalte v rýžové mouce, přebytečnou oklepejte. V pánvičce na středním plameni zahřejte nízkou vrstvu oleje a 2–3 minuty smažte cibuli dozlatova a dokřupava. Vylovte ji a položte na papírové utěrky, aby okapal přebytečný tuk.

3 Z hlávky salátu seřízněte z různých stran 4 oblé silnější plátky a po jednom silnějším plátku. V hluboké pánvi přiveďte k varu vodu, vlijte ocet, vařečkou roztočte jemný vír a vlijte po jednom vejce. Vařte 3–4 minuty. Uvařená vejce vyjměte děrovanou naběračkou.

Na salátové ,misky‘ doplněné vždy jedním silnějším plátkem rozdělte cibulové kroužky, na ně položte vejce, pokropte zálivkou a hned podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát Little Gem se slaninou

Hlávkový salát s kuřetem & jarní cibulkou

Ledový salát po čínsku

Přidat komentář