Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Minestrone

Sytou zeleninovou polévku můžete libovolně obměňovat podle sezony a své chuti. Pokud nejíte maso, vynechte z receptu slaninu a polévku podávejte třeba s mozzarellou.

Vydání: 2012/3
Autor:
Hodnocení:
37 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 30 minut
PT25M
Vaření 0:25
Polévka Italská

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 250 g tyrolského špeku (uzeného masitého špeku), nakrájeného na kostičky
    • 4 stroužky česneku, jemně nasekané
    • 1 mrkev, nakrájená na kostičky
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 menší bulva fenyklu, nakrájená nadrobno
    • 2 řapíky celeru, oloupané a nakrájené nadrobno
    • 1 bobkový list
    • 2 snítky tymiánu
    • 2 lžíce koncentrovaného rajčatového protlaku
    • 1,5 l kuřecího vývaru
    • 400g konzerva sekaných rajčat
    • 150 g těstovin orecchiette (ouška)
    • 1/4 malé kapusty nebo svazek listů kadeřávku, na proužky
    • 400g konzerva bílých fazolí cannellini, slitých a propláchnutých
    • 90 g bazalkového pesta
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Rozpalte v hrnci se silným dnem olej a na středním plameni na něm asi 3 minuty opékejte nakrájený špek. Přidejte česnek, mrkev, cibuli, fenykl, celer, bobkový list a tymián a dále opékejte, dokud zelenina nezačne chytat barvu; trvá to zhruba 7 minut. Vmíchejte protlak, přilijte vývar a rajčata a přiveďte k varu.

2 Jakmile začne polévka vřít, vsypte těstoviny, zamíchejte a vařte na středním ohni 8–10 minut, aby byly těstoviny uvařené na skus. Ke konci přidejte nakrájenou kapustu a fazole a prohřívejte asi 1–2 minuty. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Polévku rozlijte do talířů a doplňte pestem.

NĚCO NAVÍC
Podávejte s rozpečenými plátky bagety s mozzarellou nebo se strouhaným sýrem fontina či jiným tučným tvrdým sýrem, který se dobře roztéká. Sýrem můžete také polévku jen posypat a čerstvou bagetu k ní přikusovat.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Špenátový krém s tousty se sýrem & pancettou

Masová soljanka

Slepičí vývar s tyrolskými (špekovými) knedlíčky

Květáková kari polévka

Zapečená česnečka se sýrem & vínem

Kuřecí krém s mandlemi

Polévka je grunt!

Polévky plné těstovin

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Já při vaření přidávám kůrku z parmazánu, která se jinak nedá využít. Doporučuju, bezvadně to zvýrazní chuť polévky.

Přidat komentář