Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Konfitovaná treska s ostrou karotkou

Arabským světem inspirovaná mrkvová příloha dobře ladí se středomořským švihem rybího pokrmu.
Vydání: 2012/3
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Pečení: 30 minut
+marinování
P
Balkánská

Ingredience

    • 4 mražené filety (každý cca 175 g) z tresky nebo halibuta, lehce povolené
    • 1 lžíce čerstvé máty, nasekané
    • 3 stroužky česneku, drceného
    • 1 čerstvá červená chilli paprička
    • mořská sůl
    • 150 ml panenského olivového oleje
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 4 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
    • 1 lžíce třtinového cukru
    • 1 lžíce vodky

    NA MRKEV
    • 500 g mrkve, oloupané a nakrájené na podélné plátky
    • 4 lžíce panenského olivového oleje
    • 2 lžičky římského kmínu
    • 2 lžičky harissy (chilli pasta)
    • svazek koriandru, nasekaný nahrubo

Příprava jídla

1

Smíchejte mátu, česnek, sůl a chilli a směsí potřete ryby. Rozložte je do malého pekáčku těsně vedle sebe, zalijte olejem a nechte 3 hodiny marinovat.

2

Troubu předehřejte na 180 °C a pečte v ní ryby 30 minut. Ryby vyjměte a dejte na talíř. Prošlehejte citronovou šťávu, petrželku, cukr a vodku se 4 lžícemi horké šťávy z pečení. Touto zálivkou ryby přelijte.

3

Zatímco se peče ryba, připravte si přílohu. Opékejte na oleji v kastrolu nebo v grilovací pánvi mrkev 6 minut. Na poslední 2 minuty přidejte kmín a harissu. Podlijte, osolte a duste ještě 2 minuty. Vypněte a vmíchejte nasekaný koriandr. Podávejte s rybou.

NĚCO NAVÍC
Další úžasné recepty na rybí pokrmy najdete v kuchařce Ryby a plody moře z Edice Apetit.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ligurský rybí kotlík

Maďarský rybí guláš

Losos v balíčku

Zapečené rybí ragú

Makrela s kari bramborami

REKLAMA

Přidat komentář