
Maďarský rybí guláš
Kapr, jak ho neznáte
Vydání: 2012/3
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 1 kg kapřích filetů bez kůže, povolených
- sůl a čerstvě mletý pepř
- hladká mouka na obalení
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
- 1–2 červené papriky, nakrájené na nudličky
- 2 lžičky sladké mleté papriky
- 100 ml polosuchého bílého vína
- 1 lžíce nasekaného kopru
- 1 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
- 250 ml zakysané smetany
- dušená rýže nebo chleba k podávání
Příprava jídla
1 Zbavte kapra největších kostí a nakrájejte ho na kostky o hraně 2,5 cm. Osolte, opepřete a obalte je v hladké mouce. V oleji opékejte po částech 3–4 minuty dozlatova.
2 Do kastrolu dejte cibuli a opékejte 3 minuty dosklovita. Přidejte nakrájenou papriku a míchejte další 4 minuty, až trochu změkne. Vmíchejte sladkou papriku a po minutě zalijte vínem. Přiveďte k varu a vařte asi 3 minuty, až se trochu odpaří. Vraťte kapra a přidejte bylinky, případně dosolte.
3 Vmíchejte zakysanou smetanu a už jen prohřejte těsně pod bodem varu. Podávejte s dušenou rýží nebo s chlebem.
NĚCO NAVÍC
- Každý guláš je lepší druhý den. Ještě před přidáním smetany ho dejte do chladu, pak ohřejte a vmíchejte smetanu.
- Další snadné recepty na rybí pokrmy najdete v kuchařce Ryby a plody moře z Edice Apetit.
Přidat komentář