Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ligurský rybí kotlík

Ligurský rybí kotlík

4.3/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2675 kcal
Bílkoviny 197 g
Sacharidy 168 g
Tuky 104 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voňavý středomořský pokrm zvládnete připravit i v naší kotlině. Stačí mít dobré suroviny – a klidně vylovené z mrazáku.

Suroviny

platýs 200 g
treska 250 g
halibut 250 g
tilápie 200 g
nebo pangasius
olivový olej 100 ml
panenský
nadrobno
řapíkatý celer 2 ks
na plátky
mrkev 2 ks
na plátky
na tenko
česnek 3 stroužky
nasekaný
suché
masitá nebo 1 konzerva loupaných rajčat
tymián 2 ČL
čerstvé lístky + na ozdobení
vývar zeleninový 1 l
nebo rybí
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
225 g
mušle zaděnky
k podávání

Postup

1

Nechte ryby mírně povolit a nakrájejte je na větší kousky (cca o velikosti sousta).

2

V kastrolu na rozehřátém oleji opékejte cibuli 3 minuty dosklovita. Přidejte celer, mrkev, fenykl a česnek a míchejte na malém plameni dalších 5 minut.

3

Čerstvá rajčata spařte, oloupejte a pokrájejte, konzervovaná jen pokrájejte nahrubo. Přidejte je do kastrolu společně s rajským protlakem, vínem a tymiánem. Přiveďte k varu a vařte 5 minut. Přidejte vývar a vařte dalších 5 minut. Osolte a opepřete.

4

Ztlumte, vložte ryby a vařte 4–5 minut, až zbělají a zpevní. Přidejte mušle a vařte, až se otevřou. Podávejte s rozpečenou ciabattou, pokapané zbývajícím olivovým olejem a ozdobené tymiánem.

NĚCO NAVÍC
Další úžasné recepty na rybí pokrmy najdete v kuchařce Ryby a plody moře z Edice Apetit.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/3

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč