Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Losos v balíčku

Efektní, a přitom jednoduché
Vydání: 2012/3
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 40 minut
P
Z plechu Středomořská

Ingredience

    • 2 pláty (balíčky) rozváleného listového těsta (např. Wewalka)
    • 600g mražený filet z lososa bez kůže, povolený
    • 250 g mascarpone
    • 180 g baby špenátu
    • 180 g rukoly
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 stroužek česneku, drceného
    • 1 vejce na potření

Příprava jídla

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Jeden plát listového těsta položte na plech vyložený papírem na pečení. Lososa osolte a opepřete. Mascarpone rozmixujte se špenátem, rukolou a česnekem, solí a pepřem (ne na úplnou kaši!).

2

Lososa položte na těsto, nechte asi 3 cm volné okraje, zbytek odřízněte na ozdoby. Navršte na něj ochucené mascarpone a zakryjte druhým plátem těsta a okraje spojte a zahněte dolů. Ze zbylého těsta udělejte rybičky a nalepte na těsto. Potřete vejcem, lehce propíchejte vidličkou a dejte péct na 30–40 minut dozlatova.

NĚCO NAVÍC
Další úžasné recepty na rybí pokrmy najdete v kuchařce Ryby a plody moře z Edice Apetit.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Konfitovaná treska s ostrou karotkou

Maďarský rybí guláš

Zapečené rybí ragú

Ligurský rybí kotlík

Makrela s kari bramborami

Losos pečený s rajčátky a chřestem

REKLAMA

Přidat komentář