Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Cokoladovo-kavove Cupcakes

Popis receptu: 
Na 24 cupcake-ov
Autor: Kristina Sabakova
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    125 g másla, změklého 160 g krupicového cukru 2 vejce 200 g hladké mouky 1 lžička kypřicího prášku 2 lžíce kakaa 130 ml mléka 100 g hořké čokolády, rozpuštěné NA KÁVOVÝ KRÉM 220 g krupicového cukru ¼ lžičky vinného kamene (koupíte třeba v drogerii DM) 2 lžíce instantní kávy 3 bílky

Příprava jídla

Příprava jídla 1 Předehřejte troubu na 160 °C. Dejte změklé máslo a krupicový cukr do mísy a šlehejte, až bude směs krémová a zesvětlá. Postupně dobře zašlehejte vejce jedno po druhém. Do mísy prosijte mouku s kypřicím práškem a s kakaem a dobře zapracujte. Nakonec vmíchejte mléko a rozpuštěnou čokoládu. Těsto rozdělte do čtyř plechů na minimuffiny (každý po 12 jamkách o objemu 25 ml) vyložených malými papírovými košíčky. Nemáte-li takový speciální plech, stačí dát papírové košíčky po dvou do sebe (po naplnění těstem se nebudou deformovat) a pokládat je na běžný plech. Pečte 10–12 minut, před vyjmutím vyzkoušejte špejlí. Nechte vychladnout. 2 Na kávový krém v kastrůlku zprudka zahřívejte cukr, 60 ml vody, vinný kámen a kávový prášek tak dlouho, až se cukr rozpustí. Přiveďte k varu, ztlumte a zvolna vařte 3 minuty. Z bílků ušlehejte pevný sníh. Za stálého šlehání přilévejte tenkým pramínkem horkou cukrovou směs, až je krém hladký a lesklý. Naneste pomocí palety na dortíky. Příprava jídla 1 Předehřejte troubu na 160 °C. Dejte změklé máslo a krupicový cukr do mísy a šlehejte, až bude směs krémová a zesvětlá. Postupně dobře zašlehejte vejce jedno po druhém. Do mísy prosijte mouku s kypřicím práškem a s kakaem a dobře zapracujte. Nakonec vmíchejte mléko a rozpuštěnou čokoládu. Těsto rozdělte do čtyř plechů na minimuffiny (každý po 12 jamkách o objemu 25 ml) vyložených malými papírovými košíčky. Nemáte-li takový speciální plech, stačí dát papírové košíčky po dvou do sebe (po naplnění těstem se nebudou deformovat) a pokládat je na běžný plech. Pečte 10–12 minut, před vyjmutím vyzkoušejte špejlí. Nechte vychladnout. 2 Na kávový krém v kastrůlku zprudka zahřívejte cukr, 60 ml vody, vinný kámen a kávový prášek tak dlouho, až se cukr rozpustí. Přiveďte k varu, ztlumte a zvolna vařte 3 minuty. Z bílků ušlehejte pevný sníh. Za stálého šlehání přilévejte tenkým pramínkem horkou cukrovou směs, až je krém hladký a lesklý. Naneste pomocí palety na dortíky.
REKLAMA

Přidat komentář