Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jehněčí na tymiánu

Neochutnat na jaře jehněčí maso by byla škoda.

Vydání: 2012/4
Autor:
Hodnocení:
28 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H30M
Pečení 1:30
Maso Italská

Ingredience

    • 800 g vykostěné jehněčí kýty
    • 8 stroužků česneku
    • odrhnuté lístky ze 4 snítek čerstvého tymiánu nebo 1 lžička sušeného
    • 2 velké mrkve
    • 2 velké cibule
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 2 lžíce rajského protlaku (neslazeného)
    • 200 ml kvalitního bílého vína
    • asi 250 ml masového vývaru
    • mořská sůl

Příprava jídla

1 Z jehněčího odstraňte přebytečný tuk a maso nakrájejte na větší kostky. Osolte ho a obalte ve čtyřech drcených stroužcích česneku a ve většině tymiánu. Zeleninu očistěte a nakrájejte na velké kusy.

2 Rozehřejte troubu na 180 °C. Na hlubší pánvi, která se hodí do trouby, rozpalte 2 lžíce oleje a maso na něm ze všech stran rychle osmahněte, aby se zatáhlo. Pak ho z pánve vyjměte, přilijte zbytek oleje a opečte na něm mrkev s cibulí. Přidejte tymián, zbývající celé stroužky česneku a protlak. Přilijte víno a nechte ho na středním plameni odpařit. Potom vlijte vývar, osolte, přiveďte k varu, vraťte do pánve opečené maso a přiklopte poklicí. Dejte do trouby péct asi na hodinu a půl. Když je maso krásně měkké, můžete zbývající tekutinu společně se zeleninou propasírovat přes síto, získáte tak výborný sos.

3 Podávejte s polentou promíchanou se strouhaným parmazánem nebo s bylinkovou rýží a s polníčkem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jehněčí na bylinkách

Jehněčí na víně

Jehněčí plec nadivoko s domácími papardelle

Nadívané jehněčí kotletky

20x velikonoční jehněčí

REKLAMA

Přidat komentář