Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sýrový salát s javorovým jogurtem

Chcete opravdu přesvědčivý důkaz o tom, že si sirup může skvěle rozumět i s pikantními chutěmi? Tady ho máte! A že je vykapávání jogurtu zbytečné? Jakmile zjistíte, jak božské konzistence se tím dosáhne, budete mluvit úplně jinak…

Vydání: 2005/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
Vykapání jogurtu: 1 hodina
P
Studená omáčka a dip

Ingredience

    • 100 g pevného sýra typu ementál
    • 100 g suššího tvrdého sýra typu čedar
    • 100 g plísňového sýra typu rokfór
    • 100 g sýra s bílou plísní typu camembert

    Na zálivku:

    • 200 g bílého jogurtu, zbaveného přebytečné syrovátky
    • 50 ml javorového sirupu
    • sůl a pepř na dochucení
    • hrst sekaných vlašských ořechů
    • pečivo nebo slané krekry k podávání

     

Příprava jídla

1. Cedník vyložte čistou utěrkou a nechte v ní odkapat jogurt, aby získal pevnější konzistenci. (Počítejte s tím, že se jeho objem o třetinu až polovinu zmenší.) Pak ho prošlehejte s javorovým sirupem, drcenými ořechy a opatrně ochuťte solí a pepřem.

2. Sýry nakrájejte na proužky, kostky nebo špalíčky. Podávejte s ochuceným jogurtem k namáčení a s pečivem nebo krekry.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Palačinky s javorovým sirupem

Pečená žebírka v javorové marinádě

Kukuřičný chléb s javorovým sirupem

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/05, str.87
Obrazek uzivatele
Jogurt nechávám vykapat v trychtýři vyloženém filtrem do kávovaru, trychtýř vložím do lahve. Jogurt dělám domácí - je to úplně jednoduché a na podobné recepty ideální - smíchám jeden kelímek nejlépe holandského jogurtu, mléko, popř. kelímek smetany do celkového objemu 1 litr, nejlepší do kameninového džbánku. Nechat na teple ( v zimě klidně na topení), občas promíchat. Podle tepla to trvá jeden až dva dny. Jogurtovače netřeba.

Přidat komentář