Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dort z limoncella a ricotty

Skvělý dezert pro letní dny. Je osvěžující a lehký – jak na přípravu, tak co se kalorií týká.

Vydání: 2012/4
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: na 8 řezů
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazení: 5 hodin 30 minut
P
Dort Italská

Ingredience

    • 2 bílky
    • najemno nastrouhaná kůra a šťáva ze 2 biocitronů
    • 4 lžíce likéru limoncello
    • 1 a 1/2 lžíce želatiny v prášku
    • 250 g sýra ricotta
    • 150 ml nízkotučného bílého jogurtu
    • 5 lžic tekutého medu

    NA KORPUS

    • 180 g drcených sušenek
    • 1/2 lžičky mleté skořice
    • 80 g másla + na formu
    • 1 lžíce másla na vymazání

Příprava jídla

Nejdřív si připravte korpus: vložte sušenky, skořici a rozpuštěné máslo do velké misky a rukama vytvořte směs, která bude mít konzistenci vlhké strouhanky.

2 Vymažte máslem dortovou formu o průměru 20 cm a sušenkovou směs do ní upěchujte. Dejte ji na 30 minut do lednice, aby ztuhla.

3 Ve velké čisté misce ušlehejte bílky dotuha. Do větší odměrky vymačkejte citron, přilijte likér limoncello a dolijte studenou vodou do 150 ml.

Rozprašte citronovou šťávu s limoncellem na želatinu a nechte ji 3 minuty nabobtnat. Dejte misku do nádoby s vroucí vodou a míchejte, dokud se želatina nerozpustí. Potom směs nechte lehce vychladnout.

5 V jiné misce ušlehejte ricottu, jogurt a med a vmíchejte citronovou kůru. Přimíchejte do citronové směsi s limoncellem. Jemně vmíchejte ušlehané bílky a nalijte na korpus. Nechte minimálně 5 hodin chladnout.
 

Recept je z kuchařky Dieta po italsku, Gino D’Acampo, Euromedia Group Ikar.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Focaccia s cherry rajčátky a pestem

Filety z tresky s pikantním červeným pestem

REKLAMA

Přidat komentář