Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečená žebírka v javorové marinádě

Výrazná chuť javorového sirupu dodává ostré marinádě hloubku. Náš tip: Zkuste použít uzená vepřová žebírka – výsledná chuť bude lahodně nevšední.

Vydání: 2005/11
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Marinování: 4 hodiny
PT45M
Pečení 0:45
Marináda Americká

Ingredience

    • 1,5 kg vepřových žebírek (mohou být i uzená), nasekaných na menší kousky

    Na zálivku:

    • 150 ml javorového sirupu
    • 100 ml chilli omáčky (sladké nebo pikantní, podle vaší chuti)
    • 1 cibuli, nasekanou nadrobno
    • 50 ml octa, nejlépe jablečného
    • 2 lžíce hořčice (kremžské nebo, pokud to máte rádi ostré, dijonské)
    • 2 lžičky worcesterské omáčky

Příprava jídla

1. Suroviny na zálivku promíchejte ve velké míse a přidejte k nim žebírka. Důkladně promíchejte, aby se stejnoměrně obalila. Pak je uložte do ledničky a nechte aspoň čtyři hodiny marinovat.

2. Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 stupňů. Rozložte žebírka na plech vyložený pečicím papírem a pečte půl až tři čtvrtě hodiny (uzená budou hotová dříve, asi za dvacet minut), až budou hezky propečená a měkká.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Lepkavá žebírka se salátem coleslaw a salsou

Palačinky s javorovým sirupem

Sýrový salát s javorovým jogurtem

Kukuřičný chléb s javorovým sirupem

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
vynikající!!!!
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/05, str.88

Přidat komentář