Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:
Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 (141)
Do hodiny

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 180 g
moučkový cukr 100 g
mléko 120 ml
olej 100 ml
rum 1 PL
vejce 2 ks
smetana ke šlehání 500 ml
ztužovač 2 bal
kakao 2 PL
kypřicí prášek do pečiva 1
banány 3 ks
moučkový cukr 40 g
tmavá čokoláda 1 ks
70 % kakaa
Ze dvou bílků ušleháme sníh. Z cukru (100g), 2 žloutků a oleje vyšleháme pěnu a přidáme lžíci rumu na ovonění. Střídavě přidáváme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva a mléko. Nakonec opatrně vmícháme sníh. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme při teplotě asi 180 stupňů na špejli (až se nám bude zdát dort upečený a začně vonět, propíchneme ho špejlí a pokud bude čistá a nebude se na ní lepit těsto, dort je hotový). Dort necháme vychladnout nejlépe na mrížce, aby se nezapařoval, já použila vychladlou mřížku z trouby. Po zchladnutí vydlabeme lžící po obvodu korpusu kruh, cca 1 cm od kraje, dno musí zůstat neporušené. Banány podélně rozkrojíme a naskládáme do vydlabaného korpusu. Šlehačku ušleháme s cukrem (40 g) a ztužovačem do šlehačky a přimícháme do ní nasekanou hořkou čokoládu. Náplň navrstvíme na banány, do krajů dortu a vytvoříme kopeček. Nakonec na něj namačkáme rozdrobený vnitřek korpusu a vytvoříme "krtinu".

Obchod Apetit