
Uživatelský
recept
recept
Křenová espuma
Popis receptu:
lahodná křenová nadýchaná omáčka vhodná k rybám, hovězímu masu nebo třeba šunce (převzato od Kluků v akci)
Autor: Jakub Novák
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Ingredience
-
300 g žervé
čerstvý křen
sůl
200 ml smetany ke šlehání
pažitka
řeřicha
Příprava jídla
Žervé společně s čerstvě nastrouhaným křenem, citronovou šťávou a solí rozetřeme na jemnou fáš. Nemáme-li čerstvý křen jako se stalo v našem případě (oběhali jsme snad 10 obchodů, několik stánků i soukromníků a křen se v čase natáčení skutečně nepodařilo sehnat), použijeme smetanový křen ze skleničky, který je již ochucený.
Ušleháme tuhou šlehačku a zlehka smícháme s ochuceným žervé.
Přidat komentář