Suroviny
polníček
1
bal
pepř
špetka
sůl
špetka
červená řepa
2
ks
česnek
2
pastinák
lze nahradit petrželí
batáty
2
ks
kozí sýr
2
ks
čerstvý
Na zálivku
moučkový cukr
1
balzamikový ocet
1
PL
hořčice plnotučná
1
olivový olej
1
panenský
sůl
Pečená zimní zelenina
Čerstvá a pečená zelenina v zajímavé kombinaci se aromatickým sýrem a dobrou emulzí z oleje a balsamica
1 z 5
2 z 5
3 z 5
4 z 5
5 z 5.
Průměr: 4.5 (17 hlasů)
.
Ingredience
balení salátu polníčku 1 kus
sůl a pepř 1 špetka
červené řepy 2 kusy
česnek 2 stroužky
pastiňáky nebo kořenové petržele 2 kusy
sladké brambory (batáty) 2 kusy
čerstvý kozí sýr 1 dávka
na zálivku:
půl lžičky moučkového cukru 1 dávka
polévkové lžíce octu balsamico 2 kusy
půl lžičky plnotučné hořčice 1 dávka
panenský olivový olej 1 dávka
sůl 1 dávka
Předkrm:
Pečená zimní zelenina s polníčkem a kozím sýrem
Postup:
1. Řepu oloupeme a nakrájíme na osminky. To stejné provedeme i s ostatní zeleninou. Poklademe jí na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem, posolíme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 200 stupních do změknutí přibližně 25 až 30 min.
2. Mezitím si připravíme zálivku na salát: v malé uzavíratelné sklenici smícháme olivový olej, sůl, půl lžičky moučkového cukru, půl lžičky hořčice a 2 polévkové lžíce kvalitního octa balsamico. Vše důkladně protřepeme, až nám vznikne krémová emulze.
3. Na talíř klademe pečenou zeleninu, polníček a jemně přelijeme zálivkou. Zakončíme kozím sýrem, který na pokrm rozdrolíme.