Pečená zimní zelenina s polníčkem a kozím sýrem

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Pečená zimní zelenina s polníčkem a kozím sýrem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

polníček 1 bal
pepř špetka
sůl špetka
červená řepa 2 ks
česnek 2
pastinák
lze nahradit petrželí
batáty 2 ks
kozí sýr 2 ks
čerstvý
Na zálivku
moučkový cukr 1
balzamikový ocet 1 PL
hořčice plnotučná 1
olivový olej 1
panenský
sůl
Pečená zimní zelenina Čerstvá a pečená zelenina v zajímavé kombinaci se aromatickým sýrem a dobrou emulzí z oleje a balsamica 1 z 5 2 z 5 3 z 5 4 z 5 5 z 5. Průměr: 4.5 (17 hlasů) . Ingredience balení salátu polníčku 1 kus sůl a pepř 1 špetka červené řepy 2 kusy česnek 2 stroužky pastiňáky nebo kořenové petržele 2 kusy sladké brambory (batáty) 2 kusy čerstvý kozí sýr 1 dávka na zálivku: půl lžičky moučkového cukru 1 dávka polévkové lžíce octu balsamico 2 kusy půl lžičky plnotučné hořčice 1 dávka panenský olivový olej 1 dávka sůl 1 dávka Předkrm: Pečená zimní zelenina s polníčkem a kozím sýrem Postup: 1. Řepu oloupeme a nakrájíme na osminky. To stejné provedeme i s ostatní zeleninou. Poklademe jí na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem, posolíme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 200 stupních do změknutí přibližně 25 až 30 min. 2. Mezitím si připravíme zálivku na salát: v malé uzavíratelné sklenici smícháme olivový olej, sůl, půl lžičky moučkového cukru, půl lžičky hořčice a 2 polévkové lžíce kvalitního octa balsamico. Vše důkladně protřepeme, až nám vznikne krémová emulze. 3. Na talíř klademe pečenou zeleninu, polníček a jemně přelijeme zálivkou. Zakončíme kozím sýrem, který na pokrm rozdrolíme.

Obchod Apetit