Jarní salát s parmazánem a parmskou šunkou

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Jarní salát s parmazánem a parmskou šunkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

rukola 2
polníček 1 hrst
petržel
česrtvá
paprika červená 1 ks
malá
paprika zelená 1 ks
malá
rajčata 4 ks
střední
sušená šunka 100 g
plátky
parmazán 30 g
olivový olej 4 PL
vinný ocet bílý 2 PL
bílý
sůl
pepř
čerstvě mletý
1. Rukolu, polníček a petržel omyjeme, osušíme, otrháme tužší stonky. Petržel najemno nasekáme. 2. Omytou papriku a rajčata osušíme, papriku přepůlíme, vyjmeme jádřinec a nakrájíme na proužky, rajčata pokrájíme na měsíčky. 3. Plátky šunky natrháme na tenčí proužky, z kousku parmazánu okrájíme škrabkou na brambory hobliny. 4. Listy salátu a petržele, pokrájenou papriku a rajčata promícháme, pokapeme prošlehaným olejem s vinným octem, dochutíme solí, pepřem. 5. Hotový salát ozdobíme plátky šunky a hoblinami parmazánu. Tip: Rozřízněte světlou bagetu na poloviny, pokapejte ji olejem a nechte zapéct v troubě, natrhejte na kousky a podávejte se salátem.
Autor: barcule

Obchod Apetit