Suroviny
rukola
2
polníček
1
hrst
petržel
česrtvá
paprika červená
1
ks
malá
paprika zelená
1
ks
malá
rajče
4
ks
střední
sušená šunka
100
g
plátky
parmazán
30
g
olivový olej
4
PL
vinný ocet bílý
2
PL
bílý
sůl
pepř
čerstvě mletý
1. Rukolu, polníček a petržel omyjeme, osušíme, otrháme tužší stonky. Petržel najemno nasekáme.
2. Omytou papriku a rajčata osušíme, papriku přepůlíme, vyjmeme jádřinec a nakrájíme na proužky, rajčata pokrájíme na měsíčky.
3. Plátky šunky natrháme na tenčí proužky, z kousku parmazánu okrájíme škrabkou na brambory hobliny.
4. Listy salátu a petržele, pokrájenou papriku a rajčata promícháme, pokapeme prošlehaným olejem s vinným octem, dochutíme solí, pepřem.
5. Hotový salát ozdobíme plátky šunky a hoblinami parmazánu.
Tip: Rozřízněte světlou bagetu na poloviny, pokapejte ji olejem a nechte zapéct v troubě, natrhejte na kousky a podávejte se salátem.