Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Jarní salát s parmazánem a parmskou šunkou

Popis receptu: 
jj
Autor: Barbora Korbelářová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    • 2 hrsti rukoly • 1 hrst polníčku • čerstvá petržel • 1 malá červená paprika • 1 malá zelená paprika • 4 střední rajčata • 100 g plátků parmské šunky • 30 g parmazánu • 4 lžíce olivového oleje • 2 lžíce bílého vinného octa • sůl • čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1. Rukolu, polníček a petržel omyjeme, osušíme, otrháme tužší stonky. Petržel najemno nasekáme. 2. Omytou papriku a rajčata osušíme, papriku přepůlíme, vyjmeme jádřinec a nakrájíme na proužky, rajčata pokrájíme na měsíčky. 3. Plátky šunky natrháme na tenčí proužky, z kousku parmazánu okrájíme škrabkou na brambory hobliny. 4. Listy salátu a petržele, pokrájenou papriku a rajčata promícháme, pokapeme prošlehaným olejem s vinným octem, dochutíme solí, pepřem. 5. Hotový salát ozdobíme plátky šunky a hoblinami parmazánu. Tip: Rozřízněte světlou bagetu na poloviny, pokapejte ji olejem a nechte zapéct v troubě, natrhejte na kousky a podávejte se salátem.
REKLAMA

Přidat komentář