Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Čekankový s ředkvičkami a okurkou

Popis receptu: 
jj
Autor: Barbora Korbelářová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    • 1 menší salátová okurka • 2 čekankové puky • 2 hrsti mladých špenátových listů nebo polníčku • 4 vejce svazek ředkviček • čerstvá petržel • 3 lžíce olivového oleje • balsamikový ocet

Příprava jídla

. Okurku omyjeme a škrabkou na brambory ji nakrájíme na tenké plátky. Čekanku rozebereme na jednotlivé listy. Listy špenátu omyjeme a osušíme. 2. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a pokrájíme na čtvrtky. 3. Ředkvičky očistíme a pokrájíme na poloviny, větší na čtvrtiny. 4. Několik listů čerstvé petržele omyjeme a natrháme. 5. Na hlubší talíře nebo do misek rozdělíme plátky okurky, listy čekanky a špenátu, ředkvičky a vejce, ozdobíme listy petrželky a pokapeme olejem a balsamikovým octem. Tip: Na vydatnější zálivku promíchejte 200 ml kefíru se špetkou soli a prolisovaným česnekem. Natrhejte si mladé listy pampelišek nebo šťovík.
REKLAMA

Přidat komentář