
Uživatelský
recept
recept
Čekankový s ředkvičkami a okurkou
Popis receptu:
jj
Autor: Barbora Korbelářová
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Ingredience
-
• 1 menší salátová okurka
• 2 čekankové puky
• 2 hrsti mladých špenátových listů nebo polníčku
• 4 vejce svazek ředkviček
• čerstvá petržel
• 3 lžíce olivového oleje
• balsamikový ocet
Příprava jídla
. Okurku omyjeme a škrabkou na brambory ji nakrájíme na tenké plátky. Čekanku rozebereme na jednotlivé listy. Listy špenátu omyjeme a osušíme.
2. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a pokrájíme na čtvrtky.
3. Ředkvičky očistíme a pokrájíme na poloviny, větší na čtvrtiny.
4. Několik listů čerstvé petržele omyjeme a natrháme.
5. Na hlubší talíře nebo do misek rozdělíme plátky okurky, listy čekanky a špenátu, ředkvičky a vejce, ozdobíme listy petrželky a pokapeme olejem a balsamikovým octem.
Tip: Na vydatnější zálivku promíchejte 200 ml kefíru se špetkou soli a prolisovaným česnekem. Natrhejte si mladé listy pampelišek nebo šťovík.
Přidat komentář