
Špízy se slaninou
Lehké a sytivé
Vydání: 2004/6
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 kotletky bez kosti
- 200 g anglické slaniny
- sůl, pepř a bylinky podle chuti (třeba majoránku nebo rozmarýn)
- 2 lžíce oleje na potírání
Příprava jídla
1. Maso nakrájejte na menší kostky o hraně zhruba jeden centimetr. Napichujte je na jehlu střídavě se slaninou stočenou do ruličky. Osolte, opepřete a posypte rozemnutou sušenou majoránkou či jinými bylinkami.
2. Špízky grilujte za občasného potírání olejem dvacet až třicet minut, záleží na velikosti kostek. Nemáte-li gril, můžete kostky masa i plátky slaniny opéci na pánvi. Záleží jen na vás, jestli je pak sníte jen tak, nebo je efektně napícháte na jehly.
Tip Apetitu:
2. Špízky grilujte za občasného potírání olejem dvacet až třicet minut, záleží na velikosti kostek. Nemáte-li gril, můžete kostky masa i plátky slaniny opéci na pánvi. Záleží jen na vás, jestli je pak sníte jen tak, nebo je efektně napícháte na jehly.
Tip Apetitu:
- Jestli používáte na grilování dřevěné špejle, namočte je před tím asi na půl hodiny do vody. Díky tomuto opatření se nezačnou pálit.
- Špíz můžete oživit i kousky zeleniny a hrát si s kořeněním.
- Čím drobnější kostičky nakrájíte, tím bude jídlo lákavější a maso křehčí.
Přidat komentář