Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špízy se slaninou

Lehké a sytivé

Vydání: 2004/6
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT20M

Ingredience

    • 4 kotletky bez kosti
    • 200 g anglické slaniny
    • sůl, pepř a bylinky podle chuti (třeba  majoránku nebo rozmarýn)
    • 2 lžíce oleje na potírání

Příprava jídla

1. Maso nakrájejte na menší kostky o hraně zhruba jeden centimetr. Napichujte je na jehlu střídavě se slaninou stočenou do ruličky. Osolte, opepřete a posypte rozemnutou sušenou majoránkou či jinými bylinkami.

2. Špízky grilujte za občasného potírání olejem dvacet až třicet minut, záleží na velikosti kostek. Nemáte-li gril, můžete kostky masa i plátky slaniny opéci na pánvi. Záleží jen na vás, jestli je pak sníte jen tak, nebo je efektně napícháte na jehly.

Tip Apetitu:
  • Jestli používáte na grilování dřevěné špejle, namočte je před tím asi na půl hodiny do vody. Díky tomuto opatření se nezačnou pálit.
  • Špíz můžete oživit i kousky zeleniny a hrát si s kořeněním.
  • Čím drobnější kostičky nakrájíte, tím bude jídlo lákavější a maso křehčí.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář