
Uživatelský
recept
recept
Pizza
Popis receptu:
Recept na těsto na pizzu, omáčku na pizzu a možné varianty druhů
Autor: Jiří Boháček
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Ingredience
-
těsto: 1 kg hladké mouky, 2 lžice extra panenského olivového oleje, 1 kostka čerstvého droždí, 0,5 lt vlažné vody, špetka soli, špetka krupicového cukru
omáčka: 3 lžice olivového oleje, 4 strožky česneku nakrájené na plátky, 3x 400 gr konzerva loupaných krájených rajčat, 3 velké cibule nakrájené nadrobno, sůl a pepř, oregano,1-2 lžičky krupicového cukru, 1 lžice červeného vinného octa
Příprava jídla
Do velké mísy nasypte mouku a promíchejte se solí. Uprostřed udělejte důlek, rozdrobte do něj droždí, přidejte cukr, přilijte trochu vlažné vody a nechte vzejít kvásek. Pak přilijte olej, zbylou vodu, a zpracujte v pružné hladké těsto.Potom těsto vraťte zpět do mísy, přikryjte fólií a dejte do lednice kynout do druhého dne.
V kastrůlku na rozehřátém olivovém oleji pomalu opékejte cibuli doměkka, vlijte rajčata a nechte je asi 20 minut dusit. Potom omáčku rozmixujte, osolte, opepřete, oslaďte a přidejte ocet e nechte svařit do hustší omáčky.
Přidat komentář