Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Pizza

Popis receptu: 
Recept na těsto na pizzu, omáčku na pizzu a možné varianty druhů
Autor: Jiří Boháček
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    těsto: 1 kg hladké mouky, 2 lžice extra panenského olivového oleje, 1 kostka čerstvého droždí, 0,5 lt vlažné vody, špetka soli, špetka krupicového cukru omáčka: 3 lžice olivového oleje, 4 strožky česneku nakrájené na plátky, 3x 400 gr konzerva loupaných krájených rajčat, 3 velké cibule nakrájené nadrobno, sůl a pepř, oregano,1-2 lžičky krupicového cukru, 1 lžice červeného vinného octa

Příprava jídla

Do velké mísy nasypte mouku a promíchejte se solí. Uprostřed udělejte důlek, rozdrobte do něj droždí, přidejte cukr, přilijte trochu vlažné vody a nechte vzejít kvásek. Pak přilijte olej, zbylou vodu, a zpracujte v pružné hladké těsto.Potom těsto vraťte zpět do mísy, přikryjte fólií a dejte do lednice kynout do druhého dne. V kastrůlku na rozehřátém olivovém oleji pomalu opékejte cibuli doměkka, vlijte rajčata a nechte je asi 20 minut dusit. Potom omáčku rozmixujte, osolte, opepřete, oslaďte a přidejte ocet e nechte svařit do hustší omáčky.
REKLAMA

Přidat komentář