Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Roastbeef

Popis receptu: 
Odzkoušený neodolatelný recept
Autor: Martin Kašpárek
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    1000 g nízkého roštěnce 2 lžíce portského vína 2 lžíce olivového oleje 2 snítky čerstvého tymiánu 1 lžíce hrubozrnné hořčice ( nebo dijon) mořská sůl čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

Den před podáváním očištěné a odblaněné maso osolíme, opepříme, pokapeme portským, pomažeme hořčicí a vmasírujeme tymiánové lístečky. Uzavřeme do zamražovacího sáčku a uložíme alespoň na 12 hod odpočívat do lednice. Cca 3 hod před přípravou maso z lednice vyndáme, aby získalo pokojovou teplotu. Troubu předehřejeme na 120°C. Na pánvi rozpálíme olivový olej a na něm ze všech stran zprudka opečeme zlehka osušené maso. Opékání by mělo trvat dohromady cca 5 min. Pak uložíme do pekáče a pečeme asi 45 - 50 min. Hotový roastbeef necháme alespoň půl hodiny odpočívat, aby se šťáva rovnoměrně rozložila a maso bylo křehké a šťavnaté.
REKLAMA

Přidat komentář