0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřové plátky s petrželovou omáčkou

Vepřové plátky s petrželovou omáčkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 590 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 26 g
Tuky 50 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

vepřová kýta
petržel 1 ks
velká
řapíkatý celer 2 ks
máslo
jarní cibulka 1 ks
česnek
sůl
pepř
garam masala
smetana ke šlehání 1 kelímek
Maso naklepat, osolit, opepřit, přidat koření, česnek a posypat moukou. Osmahnout na pánvi a nechat dusit.
Na petrželovou omáčku na jemno nastrouhat petrřel, na jedmno pokrájet řapíkatý celer a lehce orestovat na másle. Pak přidat vodu nebo vývar z masa a dusit do změknutí. Přidat máslo. Ke konci přidat smetanu a směs nechat přivést k varu. Míchat, aby se nepřipalovala. Na závěr směs rozmixovat.
Jako příloha bramborová kaše s jarní cibulkou.
Autor: wcmannn

Obchod Apetit