Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Vepřové plátky s petrželovou omáčkou

Popis receptu: 
Vepřové plátky s petrželovou omáčkou
Autor: Martin V
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    vepřová kýta
    jedna velká petržel
    dva kousky řapíkatého celeru
    máslo
    jarní cibulka
    česnek
    koření (sůl, pepř, garam masala)
    smetana

Příprava jídla

Maso naklepat, osolit, opepřit, přidat koření, česnek a posypat moukou. Osmahnout na pánvi a nechat dusit.
Na petrželovou omáčku na jemno nastrouhat petrřel, na jedmno pokrájet řapíkatý celer a lehce orestovat na másle. Pak přidat vodu nebo vývar z masa a dusit do změknutí. Přidat máslo. Ke konci přidat smetanu a směs nechat přivést k varu. Míchat, aby se nepřipalovala. Na závěr směs rozmixovat.
Jako příloha bramborová kaše s jarní cibulkou.
REKLAMA

Přidat komentář