Vepřové plátky s petrželovou omáčkou

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Vepřové plátky s petrželovou omáčkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

vepřová kýta
petržel 1 ks
velká
řapíkatý celer 2 ks
máslo
jarní cibulka 1 ks
česnek
sůl
pepř
garam masala
smetana ke šlehání 1 kelímek
Maso naklepat, osolit, opepřit, přidat koření, česnek a posypat moukou. Osmahnout na pánvi a nechat dusit.
Na petrželovou omáčku na jemno nastrouhat petrřel, na jedmno pokrájet řapíkatý celer a lehce orestovat na másle. Pak přidat vodu nebo vývar z masa a dusit do změknutí. Přidat máslo. Ke konci přidat smetanu a směs nechat přivést k varu. Míchat, aby se nepřipalovala. Na závěr směs rozmixovat.
Jako příloha bramborová kaše s jarní cibulkou.
Autor: Martin V

Obchod Apetit