
Uživatelský
recept
recept
Vepřové plátky s petrželovou omáčkou
Popis receptu:
Vepřové plátky s petrželovou omáčkou
Autor: Martin V
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Ingredience
-
vepřová kýta
jedna velká petržel
dva kousky řapíkatého celeru
máslo
jarní cibulka
česnek
koření (sůl, pepř, garam masala)
smetana
Příprava jídla
Maso naklepat, osolit, opepřit, přidat koření, česnek a posypat moukou. Osmahnout na pánvi a nechat dusit.
Na petrželovou omáčku na jemno nastrouhat petrřel, na jedmno pokrájet řapíkatý celer a lehce orestovat na másle. Pak přidat vodu nebo vývar z masa a dusit do změknutí. Přidat máslo. Ke konci přidat smetanu a směs nechat přivést k varu. Míchat, aby se nepřipalovala. Na závěr směs rozmixovat.
Jako příloha bramborová kaše s jarní cibulkou.
Na petrželovou omáčku na jemno nastrouhat petrřel, na jedmno pokrájet řapíkatý celer a lehce orestovat na másle. Pak přidat vodu nebo vývar z masa a dusit do změknutí. Přidat máslo. Ke konci přidat smetanu a směs nechat přivést k varu. Míchat, aby se nepřipalovala. Na závěr směs rozmixovat.
Jako příloha bramborová kaše s jarní cibulkou.
Přidat komentář