Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Losos pečený s rajčátky a chřestem

Chřest má rozmanité využití. Jeho sezona je poměrně krátká, tak s přípravou dlouho neotálejte. Pečený s lososem a rajčátky chutná báječně.

Vydání: 2012/5
Autor:
Hodnocení:
28 (hlasů)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 1 hodina
PT20M
Pečení 0:20
Zelenina Středomořská

Ingredience

    • 400 g nových brambor, vydrhnutých
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 4 výhonky zeleného chřestu, zbavené dřevnatých konců a přepůlené
    • 2 větší větvičky třešnových rajčátek
    • 1 lžíce balzamikového octa
    • 2 filety z lososa, každý o hmotnosti zhruba 150 g
    • sůl a citronový pepř (lze nahradit drceným černým pepřem smíchaným s čerstvou či sušenou najemno nastrouhanou citronovou kůrou)
    • hrst nasekaného čerstvého kopru
    • hrst bazalkových lístků

Příprava jídla

1 Zahřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Do pekáčku či zapékací mísy dejte brambory (větší rozpulte) a promíchejte je se lžící olivového oleje. Pečte 20–30 minut, až začnou hnědnout. Vmíchejte chřest a pekáč na 15 minut vraťte do trouby. Rajčata rozdělte, ale nechte je na větvičkách. Naskládejte je do pekáčku a pokapejte balzamikovým octem.

2 Mezi zeleninu a brambory usaďte lososa, posypte ho citronovým pepřem a koprem, osolte a pokapejte zbývajícím olejem. Pečte ještě 10–15 minut, aby se ryba propekla. Podávejte posypané lístky bazalky.

Vše, co musíte vědět o chřestu:

Tajemství lahodného chřestu

Víte, jak poznat čerstvý chřest a jak jej správně připravit?

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapečené rigatoni s chřestem

Zapečený chřest s parmskou šunkou

Losos na pánvi

Losos v balíčku

Tagliatelle s bramborami a uzeným lososem

Dva odstíny chřestu

REKLAMA

Přidat komentář