Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Thajské karí s chřestem

Záleží jen na vás, jak ostré jídlo chcete a snesete – podle toho dávkujte kari pastu.

Vydání: 2012/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 10 minut
PT20M
Vaření 0:20
Zelenina Asijská

Ingredience

    • 2 lžíce slunečnicového oleje
    • 700 g kuřecích prsních řízků, nakrájených na cca 2cm kostky
    • 1 velká cibule, najemno nasekaná
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 1 kousek citronové trávy, zbavený vnějších lístků, podélně rozčtvrcený
    • 2–4 lžíce zelené kari pasty
    • 300 ml kokosového mléka
    • 250 ml drůbežího vývaru
    • 2 lžičky kuliček zeleného pepře
    • 2 listy kaffirové limety (sušené)
    • 1 svazek bílého chřestu, oloupaného, zbaveného dřevnatých konců a nakrájeného na špalíky
    • rybí omáčka, na dochucení
    • lístky koriandru, jasmínová rýže vařená v páře a kolečka limety k podávání

Příprava jídla

1 Olej rozpalte ve woku nebo v hluboké pánvi. Opečte na něm po dávkách kuřecí maso, aby bylo ze všech stran zlaté, přendejte ho do mísy a dejte stranou.

2 Pánev vraťte na oheň. Vsypte cibuli, česnek, citronovou trávu a minutu opékejte. Přidejte kari pastu a za stálého míchání ji minutu opékejte. Do pánve vraťte maso, přilijte kokosové mléko a vývar, přidejte zelený pepř a limetové listy a přiveďte k varu. Vsypte chřest a vařte ho doměkka. Dochuťte rybí omáčkou. Karí podávejte s koriandrem, jasmínovou rýží a limetou.

Vše, co musíte vědět o chřestu:

Tajemství lahodného chřestu

Víte, jak poznat čerstvý chřest a jak jej správně připravit?
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dva odstíny chřestu

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Vynikajuci recept. Použila som morčacie prsia, špargľu som vopred uvarila a pridala na záver.

Přidat komentář