Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rychlé špagety s mořskými plody

Spojení mořských plodů se špagetami je překvapivě harmonické!
Vydání: 2005/12
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Středomořská

Ingredience

    • 500 g špaget
    • 300 g konzervovaných mořských plodů
    • sklenku bílého vína
    • 2 rozdrcené stroužky česneku
    • 2 hrsti sekané petržele
    • sůl a pepř, nejlépe čerstvě drcený,
    • na dochucení
    • strouhaný parmazán (pokud vám nevadí, že porušíte pravidlo italské kuchyně nepodávat ho k mořským plodům)

Příprava jídla

1. Uvařte vodu v rychlovarné konvici a poté jí do tří čtvrtin naplňte velký hrnec. Osolte a vložte do vody špagety. Vařte je podle návodu na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus.

2. Mezitím dejte mořské plody včetně nálevu do malého hrnce, přilijte trochu vína a přidejte česnek. Několik minut pomalu vařte; zatím můžete nahrubo nasekat petržel. Tu potom přidejte do omáčky a ještě ji dochuťte slušnou dávkou čerstvě nadrceného pepře.

3. Špagety slijte a nasypte do ohřáté mísy. Zalijte omáčkou a dobře promíchejte. Podávejte s parmazánem, pokud ho máte rádi.

Báječné obměny
■ Sáhněte po jakýchkoli ,dlouhých‘ těstovinách – vhodné jsou třeba širší italské nudle tagliatelle nebo linguine anebo střední či široké rýžové nudle.

■ Jestli máte po ruce čerstvou bazalku, neváhejte a přimíchejte do těstovin hrst nasekaných lístků.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/05, str.13

Přidat komentář