Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hrnkový knedlík z kukuřičné mouky

Recept na tento, ale i jiné netradiční varianty knedlíku najdete v Hravé kuchařce Ilony Chovancové.
Vydání: 2012/5
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Vaření: 20 minut
P
Česká

Ingredience

    • máslo na vymazání hrnků
    • 1 vejce, bílky a žloutky zvlášť
    • 125 g polohrubé mouky
    • 125 g kukuřičné mouky (může být i polenta)
    • 250 ml mléka
    • sůl

Příprava jídla

1 Tři středně velké hrnky vymažte máslem. Z bílku a špetky soli ušlehejte tuhý sníh.

2 Do větší mísy dejte oba druhy mouky, trochu soli, mléko a žloutek, smíchejte dohromady a zlehka vmíchejte sníh z bílku. Touto směsí naplňte do 3/4 připravené hrnky a vložte je do velkého hrnce s trochou vařící vody (měla by dosahovat jen do třetiny až poloviny výšky hrnků) a pod pokličkou je vařte asi 20 minut.

3 Špejlí zkontrolujte, zda je knedlík hotový (špejle musí zůstat po vytažení suchá). Knedlíky tenkým nožem opatrně uvolněte od stěn, vyklopte je a nakrájejte na plátky.

NÁZOR KUCHAŘKY

„Abych pravdu řekla, před jakýmkoli knedlíkem bych dala přednost bramborovodýňovým nokům,“ napsala nám Ilona Chovancová. V současné době žije ve Francii, kde jí vyšlo několik kuchařských knih, naposled to byla kuchařka, která se právě bramborovými noky zabývá.

RYCHLÁ VEČEŘE

Knedlík s pestem: Tento kukuřičný knedlík se skvěle hodí k přípravě bleskové večeře à la knedlíky s vajíčkem. Knedlík nakrájejte na větší kostky, osmahněte ho na olivovém oleji a na závěr přidejte 1–2 lžíce libovolného pesta. Můžete přidat i kousek slaniny.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Máslové knedlíky

Tvarohový knedlík podle Rettigové

Ricottové knedlíky

Hrnkové špenátové knedlíky

Bramborovošpaldové knedlíky

REKLAMA

Přidat komentář