
Hrnkový knedlík z kukuřičné mouky
Recept na tento, ale i jiné netradiční varianty knedlíku najdete v Hravé kuchařce Ilony Chovancové.
Vydání: 2012/5
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Vaření: 20 minut
Vaření: 20 minut
P
Ingredience
- máslo na vymazání hrnků
- 1 vejce, bílky a žloutky zvlášť
- 125 g polohrubé mouky
- 125 g kukuřičné mouky (může být i polenta)
- 250 ml mléka
- sůl
Příprava jídla
1 Tři středně velké hrnky vymažte máslem. Z bílku a špetky soli ušlehejte tuhý sníh.
2 Do větší mísy dejte oba druhy mouky, trochu soli, mléko a žloutek, smíchejte dohromady a zlehka vmíchejte sníh z bílku. Touto směsí naplňte do 3/4 připravené hrnky a vložte je do velkého hrnce s trochou vařící vody (měla by dosahovat jen do třetiny až poloviny výšky hrnků) a pod pokličkou je vařte asi 20 minut.
3 Špejlí zkontrolujte, zda je knedlík hotový (špejle musí zůstat po vytažení suchá). Knedlíky tenkým nožem opatrně uvolněte od stěn, vyklopte je a nakrájejte na plátky.
2 Do větší mísy dejte oba druhy mouky, trochu soli, mléko a žloutek, smíchejte dohromady a zlehka vmíchejte sníh z bílku. Touto směsí naplňte do 3/4 připravené hrnky a vložte je do velkého hrnce s trochou vařící vody (měla by dosahovat jen do třetiny až poloviny výšky hrnků) a pod pokličkou je vařte asi 20 minut.
3 Špejlí zkontrolujte, zda je knedlík hotový (špejle musí zůstat po vytažení suchá). Knedlíky tenkým nožem opatrně uvolněte od stěn, vyklopte je a nakrájejte na plátky.
Přidat komentář