Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ricottové lívance s pomerančem

V redakci se už dlouhodobě honíme za receptem na lívance bez droždí, které by byly nadýchané a zároveň pevné. A tohle je náš favorit!

Vydání: 2012/5
Autor:
Hodnocení:
30 (hlasů)
Počet porcí: na 18 lívanců
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Opékání 0:10
Středomořská

Ingredience

    • 150 g hladké mouky
    • 2 a 1/2 lžičky kypřicího prášku
    • 70 g krupicového cukru
    • 230 g ricotty (recept na domácí sýr à la ricotta)
    • 250 ml plnotučného mléka
    • 1 lžíce strouhané kůry z biopomeranče
    • 75 g tmavých rozinek, propláchnutých
    • 2 vejce, bílky a žloutky zvlášť
    • máslo na opékání
    • moučkový cukr na poprášení
    • dílky pomeranče na ozdobení

Příprava jídla

1 Prosijte mouku s kypřicím práškem a v míse ji promíchejte s krupicovým cukrem. Přidejte ricottu, mléko, pomerančovou kůru, rozinky a žloutky a promíchejte. Z bílků ušlehejte pevný sníh a opatrně ho zapravte do těsta.

2 Potřete máslem rozehřátou nepřilnavou pánev a opékejte na něm lívanečky (stačit by měly asi 2 lžíce těsta na 1 lívanec) 2–3 minuty po každé straně. Před podáváním pocukrujte a doplňte dílky pomeranče.

NĚCO NAVÍC
Místo rozinek můžete dát brusinky nebo jiné sušené ovoce. Příště zkuste lívance podávat s krémem z ricotty a cukru.

Jak na dokonalé palačinky

Palačinky patří mezi stálice a chutnají malým i velkým. Existují ale jednoduché a vždy fungující triky, jak si vždy...
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Domácí smetanový sýr à la ricotta

Pepřová rozpečená ricotta

Ricottové knedlíčky se špenátem

Lívance s omáčkou z cideru

Palačinky a lívance

REKLAMA

Přidat komentář