Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pepřová rozpečená ricotta

Kombinace ricotty s pažitkou, citronem a pepřem je návyková – během focení jsme pořád chodili uždibovat. Podávat ji můžete v zapékacích miskách (my jsme použili designové hrnky vhodné i do trouby od Jany Černé) nebo jako roztomilé bábovičky.

Vydání: 2012/5
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 2-4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT25M
Pečení 0:25
Chuťovka Italská

Ingredience

    • 350 g ricotty (recept na domácí sýr à la ricotta)
    • 50 g parmazánu
    • 2 lžičky strouhané kůry z biocitronu
    • 2 lžíce nasekané pažitky
    • mořská sůl
    • 1/2 lžičky drceného bílého pepře
    • máslo na vymazání misek

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C. V míse promíchejte ricottu, parmazán, citronovou kůru, pažitku, sůl a pepř. Lehce vymažte 4 zapékací misky zhruba o objemu 125 ml. Směs rozdělte do misek a upěchujte ji.

2 Zapékací misky položte na pečicí plech a dejte péct na 20–25 minut, až povrch zezlátne.

NĚCO NAVÍC
Podávejte jako předkrm nebo lehkou večeři; ideálním doprovodem je křupavá bageta a salát.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Domácí smetanový sýr à la ricotta

Ricottové knedlíčky se špenátem

Ricottové lívance s pomerančem

REKLAMA

Přidat komentář