Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Salát ze syrového bílého chřestu s pažitkovou zálivkou a vařeným vejcem

Popis receptu: 
"Bílé zlato" aneb český chřest nejlépe vynikne čerstvý, z farmářských trhů či z farmy v Hostíně u Vojkovic, rovnou z pole sklizený.
Autor: Jana Bernátová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    1 svazek bílého chřestu (16 – 20) výhonků cca 400 g mixu listových salátů (můžeme koupit již natrhané a umyté – běžně v supermarketu) 300 g cherry rajčat 400 g bílého jogurtu svazek pažitky 1 stroužek česneku ½ citronu čerstvě mletý pepř 50 ml olivového oleje 4 vejce

Příprava jídla

1.Z chřestu odkrojíme dřevnaté konce, oloupeme a nakrájíme na asi 3 cm dlouhé špalíky. 2.Cherry rajčata překrájíme napůl a smícháme ve velké míse s natrhaným listovým salátem a chřestovými špalíčky. 3.Připravíme zálivku – pažitku nasekáme najemno, smícháme s jogurtem, prolisovaným česnekem, šťávou z půlky citronu, olivovým olejem a dle chuti trochou čerstvě mletého pepře. 4.Vejce uvaříme natvrdo, případně nepatrně méně, vychladíme a nakrájíme na měsíčky. 5.Salát rozdělíme do misek, přelijeme zálivkou a navrch položíme nakrájené vejce.
REKLAMA

Přidat komentář