
Uživatelský
recept
recept
Salát ze syrového bílého chřestu s pažitkovou zálivkou a vařeným vejcem
Popis receptu:
"Bílé zlato" aneb český chřest nejlépe vynikne čerstvý, z farmářských trhů či z farmy v Hostíně u Vojkovic, rovnou z pole sklizený.
Autor: Jana Bernátová
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Ingredience
-
1 svazek bílého chřestu (16 – 20) výhonků
cca 400 g mixu listových salátů (můžeme koupit již natrhané a umyté – běžně v supermarketu)
300 g cherry rajčat
400 g bílého jogurtu
svazek pažitky
1 stroužek česneku
½ citronu
čerstvě mletý pepř
50 ml olivového oleje
4 vejce
Příprava jídla
1.Z chřestu odkrojíme dřevnaté konce, oloupeme a nakrájíme na asi 3 cm dlouhé špalíky.
2.Cherry rajčata překrájíme napůl a smícháme ve velké míse s natrhaným listovým salátem a chřestovými špalíčky.
3.Připravíme zálivku – pažitku nasekáme najemno, smícháme s jogurtem, prolisovaným česnekem, šťávou z půlky citronu, olivovým olejem a dle chuti trochou čerstvě mletého pepře.
4.Vejce uvaříme natvrdo, případně nepatrně méně, vychladíme a nakrájíme na měsíčky.
5.Salát rozdělíme do misek, přelijeme zálivkou a navrch položíme nakrájené vejce.
Přidat komentář